Wethouder Botter onthult nieuwe Hotelschool Nova College

Foto: Nova College

Wethouder Jur Botter heeft maandag 19 november, op landelijke dag van het MBO, de nieuwe Hotelschool onthuld van het Nova College. De Hotelschool is een samenwerking van het Nova College en het Van der Valk Hotel Haarlem.

De wethouder verrichtte de onthulling samen met Fabiënne Bakker, die dit jaar de negende plaats bereikte en een medal of excellence won op de Europese Skills vakwedstrijden in Boedapest, waarvoor ze van de wethouder een bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

Fabiënne, die de bos bloemen virtueel aannam omdat ze zelf naar het landelijk MBO Gala was met alle andere Skills deelnemers, vertelde op een video vereerd te zijn met bloemen van de wethouder. Ook kondigde ze trots de nieuwe Hotelschool aan van het Nova College en wenste zij de studenten die daar hun opleiding gaan volgen heel veel succes. Horeca-studenten Michelle Leone en Justin Huiskens namen real life namens Fabiënne het boeket bloemen van de wethouder in ontvangst. Zij kunnen hun opleiding vervolgen in de nieuwe Hotelschool.

Annemieke van Ede, directeur Nova College Haarlem, legde uit wat de Nova College Hotelschool inhoudt: “Studenten die hun opleiding helemaal in de praktijk willen volgen, kunnen dat doen via de nieuwe praktijkroute van de Nova College Hotelschool in Van der Valk Hotel Haarlem, daar krijgen zij de theorie- en praktijklessen van Novadocenten. Om te zorgen dat deze studenten zich breed ontwikkelen, lopen ze stages bij andere hotels en horecabedrijven in de regio.”

Niels Piscaer, general manager van Van der Valk Hotel Haarlem, gaf zijn visie op deze praktijkroute voor de toekomst voor de horeca in de regio: “Op zakelijk en toeristisch gebied wordt Haarlem steeds drukker, de verwachtingen van de gast liggen steeds hoger, maar wij kunnen dit moeilijker waarmaken door het gebrek aan ervaren en goed opgeleide medewerkers. Veel bedrijven in Haarlem kampen met een tekort aan goede medewerkers. Door een extra investering te doen aan de basis (de opleiding) hopen wij jonge doeners uit de regio te boeien voor ons mooie vak en uiteraard ons bedrijf. Maar ook door ze te binden aan onze stad, door ze met stages te verspreiden over het aanbod van de schitterende bedrijven die onze stad rijk is.”

Voor meer informatie: www.novacollege.nl/horecafacility

Reacties