Duurzame verlichting en stroom op Kerstmarkt Haarlem

Foto: Pixabay

Het komende weekend, 8 en 9 december, vormt de Grote Markt in Haarlem weer het decor voor een van de gezelligste Kerstmarkten van Nederland. Gezelligheid, die mede wordt bepaald door niet alleen sfeervolle, maar vooral ook duurzame verlichting.

De gemeente Haarlem werkt aan een duurzame, groene en schone stad en kiest daarom dit jaar voor met duurzame verlichting en stroom. Cora-Yfke Sikkema, wethouder Duurzaamheid: ‘We streven naar innovatie en verduurzaming van onze Haarlemse evenementen, zoals de kerstmarkt. Alle kerstkramen van de kerstmarkt zijn dit jaar verlicht met led. Green Battery levert gedeeltelijk de stroom voor het evenement. Volgend jaar is de hele stroomvoorziening duurzaam.’

De ongeveer driehonderd ondernemers die op de markt staan hebben het verzoek gekregen om gebruik te maken van led-verlichting.

Kom met groen vervoer naar de kerstmarkt
De gemeente Haarlem roept de bezoekers van de kerstmarkt op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Het centrum is goed bereikbaar met zowel de trein als de bus. Fietsen kunnen het beste worden geplaatst in een van de fietsenstallingen. Die bevinden zich in de Jacobijnestraat, Smedestraat, Station en Botermarkt. De stallingen zijn geopend tijdens de openingstijden van de kerstmarkt. De fietsenstalling van het station is open van 5.00 uur ’s ochtends tot 2.00 uur ’s nachts.

Reacties