Burgemeester legt laatste hand aan nieuwe Tulpentuin

Foto: Hélène n

Vrijdag 7 december heeft burgemeester Jos Wienen met hulp van buurtbewoners de laatste tulpenbol geplant in een Tulpentuin die vanaf voorjaar 2019 in bloei zal staan.

De bollen worden geplant om een belangrijk stukje Haarlemse geschiedenis terug naar de stad te halen: die van de tulp. Haarlem was immers eeuwenlang het wereldcentrum van de tulpenhandel.

In totaal zijn er afgelopen week bijna 9.000 tulpenbollen geplant in de Wijngaardtuin aan de Morinnesteeg. De bollen werden geleverd door Haarlemse bollenboer Rob Zoon van Thoolen International. Tussen eind maart en eind mei staat de tuin in bloei; daarna wordt bloemenzaad ingezaaid om bijen, vlinders en andere insecten te verleiden. Hovenier Hans Stolvoort plant de bollen en de bloemen; Spaarnelanden verzorgt het onderhoud.

Het initiatief voor de Tulpentuin is ontstaan bij Haarlem Marketing en wordt mogelijk gemaakt door de Wijkraad Binnenstad, Gemeente Haarlem, Spaarnelanden, Falco Bloemendal, Alain Timmers, Café Brinkmann, Club Ruis, Boutiquehotel Staats, het Frans Hals Hotel en ibis Styles Haarlem City. Met deze tulpen- en bloementuin willen zij hun steentje bijdragen aan vergroening van de binnenstad, en bewoners en bezoekers bewust maken van de stadsgeschiedenis. Ook hopen zij instellingen en ondernemers in de stad te inspireren en te verbinden.

Reacties