Ruim 60 standhouders dragen hun steentje bij tijdens 30e Haarlemse Mineralenbeurs

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen zonder, 16 december, werd In het Kennemer Sportcentrum voor de dertigste keer de Internationale Haarlemse mineralen en fossielenbeurs gehouden.

Ruim 60 standhouders uit diverse landen  (behalve uit Nederland ook uit o.a. Duitsland, Rusland en Afghanistan) waren aanwezig met mineralen, fossielen, schelpen en zelfgemaakt sieraden, die niet alleen werden tentoongesteld, maar ook te koop werden aangeboden.Behalve fossielen en stenen, waaronder ook geode’s (met kristallen gevulde stenen) waren ook allerlei materialen en gereedschappen verkrijgbaar om zelf stenen te kunnen bewerken.Daarnaast werden er demonstraties zilversmeden, cabochonslijpen en facetteren van edelstenen gegeven en konden kinderen, onder deskundig toezicht, een steentje te slijpen dat zij mochten houden.

De organisatie van de beurs was in handen van de Werkgroep Haarlem van de Nederlandse Lapidaristen Club (NLC). De werkgroep Haarlem is in 1988 opgericht en momenteel gevestigd in clubhuis, “de Zilversteen”op bedrijventerrein Waarderpolder.

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse Lapidaristen Club (NLC) op www.mineralennlc.nl.

Hieronder een foto-impressie van de minralenbeurs van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer 

Reacties