Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers voor bos en duin

Foto: Wim Meijer Fotografie

Natuurmonumenten is op zoek naar  enthousiaste mensen met hart voor de natuur! Die bereid zijn om eenmaal in de twee weken vrijwilligerswerk te doen een de mooie natuur rondom Haarlem, Santpoort en Velsen.

Natuurmonumenten kent in deze regio twee groepen: de AZ-groep (“van Achterland tot Zee”) die 1x per twee weken op zaterdag werkt en de AMW-groep (“Altijd Mooi Weer”), die elke woensdag werkt.

De vrijwilligers die in deze groepen actief zijn vervullen op allerlei vlakken een onmisbare rol in het bos en duingebied van Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen (Nationaal Park Zuid-Kennemerland).  Zo houden zij zich onder andere bezig met het vrij zagen van de wandelpaden, hooien, vogelkers bestrijden en de stuivende duinen vrijhouden van bramen.

Ook worden door hen bunkers in het duin onderhouden zodat vleermuizen er een rustige winterslaap kunnen genieten en zorgen ze dat kleine plassen en poelen opengehouden worden voor amfibieën. Een deel van de vrijwilligers houdt zich ook bezig met inventarisaties van flora en fauna.

Vanuit Natuurmonumenten wordt gezorgd voor alle benodigde gereedschappen, en verder natuurlijk voor koffie en soep tijdens de noeste arbeid. Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

Voor meer informatie of aanmelden kan men per e-mail contact opnemen met boswachter Eveline Blok: [email protected]

Reacties