Haarlemse schaatsers actief tijdens 8ste Noord-Hollands G-Schaats Event

Foto: Rob Wokke

Op zondag 13 januari 2019 wordt er op de ijsbaan De Meent Bauerfiend het 8ste Noord-Hollands G-Schaats Event georganiseerd. De wedstrijden worden gehouden tussen 17:30 en 20:00 uur.

Aan het schaatsevenement, dat wordt georganiseerd door Zoeff (onderdeel van de Alkmaarsche ijsclub) doen vijf G-Schaatsverenigingen uit Noord-Holland doen mee, t.w.: Zoeff uit Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland uit Haarlem, Jaap Eden uit Amsterdam, Schaatsclub Nooitgedacht uit Wilnis en Baanvereniging Hoorn.

Met en zonder rekje wordt er sportief gestreden op de 100, 300 en 500 meter. Er zal volgens de regels van de KNSB geschaatst worden met een scheidsrechter, een startschot, automatische tijdwaarneming en vermeldingen op het scorebord. Ook zal er een minimarathon gehouden worden.

De verenigingen zorgen samen voor de extra begeleiding op het ijs, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/ zij verdient, ongeacht de beperking. De deelnemers schaatsen in competitie zoveel mogelijk met een tegenstander van gelijk niveau. G-schaatsverenigingen bieden zo mensen met een beperking de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te doen.

Uiteraard is publiek meer dan van harte welkom. De toegang is gratis. Het G-schaats event wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en FortySix Sports.

Meer informatie over Zoeff
Informatie over Zoeff is terug te vinden op de website van de Alkmaarsche ijsclub bij  G-Schaatsen  of via http://alkmaarscheijsclub.nl/zoeff

Reacties