Blaasensemble Musica e Respiro zondag 13 januari in Gebouw Zang en Vriendschap

Foto: Google maps / Musica e Respiro

Op zondagavond 13 januari brengt het blaasensemble Musica e Respiro een gevarieerd programma met o.a. werken van Bach en Strawinsky in Gebouw Zang en Vriendschap in de Haarlemse Jansstraat. Het optreden vindt plaats in het kader van de In de Musilenzio-serie.

Het ensemble dat op 13 januari voor het eerst optreedt in deze samenstelling, bestaat uit Helen Tilmanns (hobo), Jan van Leeuwen (klarinet) en Frans Robert Berkhout (fagot). Zij hebben alle drie een zeer ruime blaaservaring en hebben in veel verschillende orkesten opgetreden, variërend van de Limburgse Jagers en het Nederlands Kamerorkest tot en met het Concertgebouworkest.

Helen en Jan hebben al eerder laten horen dat zij dat zij in het Musilenzio-concept een prachtige sfeer weten te creëren, waarbij de stiltemomenten tussendoor bijdragen aan een constante intensiteit en aandacht bij musici en publiek. Met de ervaren Frans Robert aan hun zijde zal ook deze avond weer een bijzondere belevenis worden.

De zaal zal  door beeldend kunstenaar Dick Kreuger zijn omgetoverd tot een warme sfeervolle ruimte waar de muziek optimaal tot zijn recht komt en het bij uitstek op een winterse avond aangenaam toeven is.

Plaats, tijd en kaarten
Deze muzikaal-meditatieve avond duurt van 20:15 tot 21:30 uur. Adres: Jansstraat 74 Haarlem. De toegangsprijs bedraagt € 9 (geen pin); kaarten aan de zaal. Reserveren kan via  [email protected]. Meer info: Facebook: musilenziohaarlem.

Reacties