Zonnepanelen buurtbewoners op collectief dak in Schalkwijk

Foto: Kennemer Energie

In Schalkwijk is het officiële startsein gegeven voor een collectieve zonnestroominstallatie op het dak van de Stichting Rozemarijn, onderdeel van de Raphaelstichting. Het dak gaat stroom leveren aan zo’n 30 deelnemers in de directe omgeving.

Bewoners in het postcodegebied rond het gebouw kunnen participeren en daarmee hun energierekening onmiddellijk verlagen. Het collectieve ‘zonnedak’ biedt een uitstekend alternatief voor wie op het eigen huis ter weinig ruimte is voor zonnepanelen en ook voor wie te weinig ruimte heeft op het eigen dak voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook voor wie wèl al zonnepanelen heeft, maar het aantal wilt uitbreiden om nog meer te vergroenen, biedt het een prima mogelijkheid.

Initiatiefnemers van het eerste uur Eveline Mathot en Pieter Bosma lichten toe: “Goed voor het milieu en ook voor de portemonnee van de deelnemers, want het geeft een mooi rendement. Ook is het handig voor mensen met een huurwoning die toch graag eigen duurzame energie willen opwekken. We zijn blij dat de zonnepanelen nu binnen enkele maanden op het dak zullen liggen en groene stroom gaan produceren. We merken veel enthousiasme in de buurt en werken samen met Kennemer Energie, speciallist op het gebied van collectieve zonnestroomdaken. Kennemer Energie heeft kort geleden ook het zonnestroomdak op het Nova College aan de Zijlweg gerealiseerd”.

Reacties