(Brexit) Countdown Café: aftellen met ZZ & de Maskers 2.0 and mother Theresa May

Foto: Charles Duijff

Terwijl de Britse premier Theresa May in het Engelse parlement ‘hard labour’ verrichtte ging het er in The Q-Factory in Amsterdam heel wat vriendelijker en muzikaler aan toe! De muzikanten werden niet weggestemd, er was uitsluitend sprake van het stemmen der gitaren, maar toegegeven: ook dat is ‘hard labour’ De redactie van Alkmaar. en Haarlem.nieuws.nl was door gitarist Jan de Hont uitgenodigd om zijn mede-bandleden te ‘ontmaskeren’

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op foto voor uitvergroten)Ik heb het dan over ZZ & de Maskers 2.0. Best een beetje eng, want tijdens hun optreden in het Countdown Café zou die avond ook Count ‘Dracula’ langs komen. Zanger Bob Bouber van de vroegere Maskers werd ook uitgenodigd door Jan, maar die antwoordde naar zijn zeggen ‘Daar heb ik geen zin in’ Toen Jan vroeg wat daarvan de reden was kreeg hij als antwoord: ‘Ik zong het in de jaren 60 al: Ik heb genoeg van jou’ Gelukkig was er zanger Ad Swart die daar anders over dacht. Hij won ooit de Soundmixshow van Henny Huisman als ‘Roy Orbinson

Wekelijks brengt Kees Baars in samenwerking met NH Radio en Q-Factory het populaire en legendarische live programma ‘Countdown Café’ op de radio. Iedere dinsdag vormt een gratis concert de basis van het programma wat elke zondagavond wordt uitgezonden op NH Radio.
De opnames op dinsdagavond in Q-Factory zijn overigens gratis toegankelijk voor publiek.Deze avond waren dus o.a. Jan de Hont en zijn mannen dus te gast in Countdown Café. Ach ik was er nu toch, dus onderstaand enkele afbeeldingen van de overige artiesten die optraden (Kees Baars bovenstaand in gesprek met Elles Springs hieronder afgebeeld)Bron Countdown Cafe: Elles Springs MUSIC is een singer-songwriter met een diep, warm stemgeluid. Haar muziek is te omschrijven al seen mix van americana, jazz, blues en pop met meet vleugje country. Ze begeeft zich al jaren in de muziekindustrie en begeleidt zichzelf al op gitaar sinds het begin van haar carrière. Ze verwierf bekendheid met pop/rockband Elles Springs en bracht onlangs nieuwe plaat ‘Reveal’ uit, die werd gemastered in het beroemde Abbey Road Studios.

Geïnspireerd door blues-en rockbands uit de jaren ’70 maakt Moondaze furore met energieke liveshows, catchy hooks en sexy riffs. Met optredens in Duitsland en Luxemburg gaat Moondaze buiten de landsgrenzen, maar ook in eigen land zijn ze een graag gehoord geluid. In augustus 2018 zag single ‘Optical Illusion’ het levenslicht en momenteel is de band aan ’t schrijven en opnemen om in begin 2019 een nieuwe plaat uit te brengen. De band is hard op weg om een gevestigde naam te worden binnen de Europese blues/rock scene. Bron: Countdown cafe:

Gildor is het project rond multi-instrumentalist en singer-songwriter Gildor van Beers uit Utrecht. Van Beers bracht in 2016 een akoestische EP uit en niet lang daarna volgende debuutalbum Tapestries, waarin de voorliefde van de groep voor ‘African desertblues’ gecombineerd werd met psychedelische rock. Op dit moment is Gildor bezig met het opnemen van nieuw material voor zijn volgende album. Het wordt een aangename combinatie van Americana, blues en folk.

Website Countdown Cafe

Reacties