Leerlinge Sterrencollege loopt één dag mee met burgemeester

Foto: Charles Duijff

Evra Bekdur loopt op donderdag 24 januari mee met burgemeester Jos Wienen. Naast haar doen ruim 200 kinderen dat met CEO’s, directeuren en politici.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later.

Burgemeester Jos Wienen: “Ik vind het heel belangrijk dat elk kind de kans krijgt zich te ontwikkelen. Zeker kinderen uit wijken met veel werkloosheid of andere problematiek, omdat zij al vaker in hun jonge leven worden geconfronteerd met problemen. Ik ben benieuwd hoe Evra aankijkt tegen het besturen van een stad en welke ideeën zij heeft voor de toekomst.”

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC, naast haar reguliere projecten, jaarlijks Baas van Morgen. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

Conferentie
In de middag gaat de burgemeester, samen met de Haarlemse Baas van Morgen naar de conferentie op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. Hier verzamelen ‘jonge en oude bazen’ zich na een dag hard werken om ervaringen uit te wisselen. Bijzonder is dat ook koning Willem-Alexander de conferentie bijwoont.

Deelnemers
Naast de gemeente Haarlem doen dit jaar de volgende bedrijven en organisaties mee: ABN AMRO, Albert Heijn, Arriva, De Nederlandsche Bank, DHL, GVB, HTM, IBM, KPMG, Lelystad Airport, Mauritshuis, NautaDutilh, Nestlé, Philips, het Rijksmuseum, Shell, TomTom, Transavia, Van Gogh Museum, VodafoneZiggo, de ministeries van VWS en EZ, de provincies Flevoland, Brabant en Noord-Holland, de gemeentes Amsterdam, Almere, Den Haag, Eindhoven, Haarlemmermeer, Rotterdam en Utrecht.

Reacties