Duinfietspad Duin en Kruidberg zes weken afgesloten wegens nieuwe bestrating

Foto: Natuurmonumenten

Van 4 februari tot en met 15 maart wordt het wandel- en fietspad door Duin en Kruidberg afgesloten. In die periode wordt een nieuwe verharding aangebracht en wordt de parkeerplaats wordt veiliger gemaakt. Het betreft het deel van ingang Duin en Kruidberg tot even na het waterkraantje.

Wandel- en fietspad de Zeeweg in Duin en Kruidberg krijgt nieuwe verharding met een stippellijn om fietsers en wandelaars meer attent op elkaar te maken. De vele kuilen en modder van het pad zijn straks verleden tijd! Vanaf half maart kan iedereen nog fijner wandelen en fietsen dan hiervoor. Natuurmonumenten laat tegelijk op parkeerplaats Duin en Kruidberg parkeerplekken voor mindervaliden maken en de situatie wordt veiliger gemaakt door de kuilen aan te pakken en het anders in te richten.

Het pad wordt afgesloten voor iedereen (ook wandelaars) om te zorgen dat de aannemer snel kan werken. Fietsers kunnen via ingang Heerenduinen (Heerenduinweg, IJmuiden) door het duin naar ingang Bleek en Berg (Bergweg, Bloemendaal/ Santpoort-Zuid) en andersom.

Voor kleinere rondjes wandelen wordt je in deze periode verwezen naar ingang Midden-Herenduin (verderop aan de Duin en Kruidbergerweg): de gele route van 2,5km en de rode route van 3,5km en vele mooie bospaadjes om te verkennen. Voor grotere rondjes kun je wel terecht bij ingang Duin en Kruidberg: blauwe (10km) en zwarte (8km) route blijven bruikbaar. Wandelen kan via het voetpad links langs de Zeeweg en via het Wezepad of Brederodepad naar de Jagtlustweg en verder. Of via het Parkpad (rechts op de parkeerplaats) en de Hertogweg.

Reacties