Gratis taxatiedag munten, postzegels, bankbiljetten en oude ansichtkaarten

Foto: Pixabay

De Munten- en PostzegelOrganisatie (MPO) organiseert op dinsdag 12 februari in Museum Haarlem een speciale gratis taxatiedag voor munten, postzegels, bankbiljetten en oude ansichtkaarten.

Het is waarschijnlijk wel voor iedereen een bekend verschijnsel: ergens in kastjes, op zolder, bij een oude oom of tante of bij opa en oma liggen ze nog: doosjes met oude munten, bankbiljetten en  zilverbonnen. Of complete postzegelverzamelingen, soms in albums, soms los, en soms ook nog compleet met enveloppe of kaart, klaar om af te weken. En dan oude ansichtkaarten: moeten die bij het oud papier of zijn ze inmiddels zo zeldzaam geworden dat ze een waarde vertegenwoordigen?

U bent niet de enige met vragen over een verzameling munten, postzegels, papiergeld of ansichtkaarten. Waarbij toch steeds de primaire vraag is: Wat is het waard? Om die vraag te beantwoorden, houdt De Munten- en PostzegelOrganisatie (MPO) in Haarlem een gratis taxatiedag op dinsdag 12 februari. Wie deze dag zijn of haar verzameling deskundig wil laten beoordelen, kan zonder afspraak tussen 12.00 en 16.00 uur terecht in Museum Haarlem, Groot Heiligland 47 in Haarlem.

Zoals gezegd zijn de taxaties geheel gratis. Kom langs en wie weet blijkt u de eigenaar te zijn van een kostbaar stuk!

Voor meer inlichtingen MPO, tel. 030-6063944.

Reacties