Hoge opkomst bij fittest voor Haarlemmers tussen de 60 en 75 jaar

Foto: SportSupport

Zaterdag 9 februari zijn inwoners van Meerwijk en Molenwijk tussen de 60 en 75 jaar gratis getest op hun fitheid bij het Da Vinci wijkcentrum.

De fittest, een initiatief van de gemeente Haarlem, SportSupport en Inholland Haarlem, was een groot succes. Ruim170 inwoners van deze wijken namen deel. Wegens de hoge respons zal de test nogmaals worden aangeboden op 13 en 20 februari.

Deelnemers toonden zich ronduit enthousiast en vonden het prettig om te weten hoe het met hun gezondheid gesteld was. Daarnaast vonden ze het erg fijn om direct advies mee te krijgen en de diverse sport- en beweegmogelijkheden.

Enquête, testjes en gratis advies
De test startte met het afnemen van een algemene enquête, waarin onder andere gevraagd werd naar de leefstijl, het sportverleden en de huidige sportbehoefte. Na de enquête ontvingen de deelnemers een testformulier en hebben zij onder leiding van Sportkunde studenten kleine testjes afgenomen met betrekking tot lenigheid, longinhoud, conditie en kracht. Met het ingevulde testformulier konden de deelnemers meteen gratis advies krijgen van lokale fysiopraktijken Santwee en GC Schalkwijk.SportSupport en Servicepaspoort stonden vervolgens klaar om het sport aanbod te bespreken. Voor de deelnemers was de mogelijkheid om zich direct inschrijven voor een activiteit naar keuze. Het was ook een uitgelezen moment om het grote activiteitenaanbod in de wijk kenbaar te maken. Uiteindelijk is het doel dat de deelnemers van de fittest een passend sportaanbod vinden zodat ze in de toekomst meer gaan bewegen.

Fittest in meer Haarlemse wijken
Komend jaar wil SportSupport de fittest in meerdere wijken in Haarlem en wellicht een paar keer per jaar organiseren. Met de juiste maatschappelijke instelling en samenwerkingspartners is dit volgens SportSupport zeker realiseerbaar.

Reacties