Haarlemse makelaars krijgen rondleiding in gasvrije woonwereld

De vlammetjes die we in Haarlem vanaf 2040 niet meer zullen zien.
Foto: Pixabay

Platform Huizenaanpak laat makelaars kennismaken met alle mogelijkheden van gasvrij wonen; een lesje in duurzaamheid en isolatietechnieken in aanloop naar een gasvrij Haarlem anno 2040

Afgelopen woensdag, 6 februari, zijn ruim 50 Haarlemse makelaars op bezoek geweest in de showroom van de Huizenaanpak. Het bezoek was een initiatief van de gemeente Haarlem.

De Huizenaanpak is een platform van vakmensen en specialisten. Energieadviseurs, bouwkundig adviseurs, architecten, aannemers en installateurs uit de regio IJmond en Zuid-Kennemerland. Deze lokale specialisten slaan de handen ineen om bestaande huizen, villa’s, historische gebouwen en Verenigingen van Eigenaren (VvE) klimaatneutraal of zuiniger én comfortabeler te maken.

De makelaars kregen een rondleiding door de showroom om kennis te maken met de verschillende duurzame installatie- en isolatietechnieken. Zo staat er bijvoorbeeld een werkende warmtepomp. Makelaars spreken inwoners op het moment dat zij hun huis kopen of verkopen. Dat is ook vaak het moment dat mensen gaan verbouwen. Het is dus ook aan de makelaars om een goed en deskundig advies te kunnen geven over de technische mogelijkheden, de daaraan verbonden kosten en de financieringsmogelijkheden in verband met de extra investeringen. De rondleiding kan dan ook worden gezien als een verrijking van de deskundigheid van de makelaars, vooral met het oog op de (gasvrije) toekomst.

Reacties