Informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert informatiebijeenkomsten over Stoppen met Roken, Therapie bij borstkanker en over borstprotheses.

Stoppen met roken: Hoe doe ik dat?
Het Spaarne Gasthuis biedt een programma aan voor een gezondere leefstijl. Een gezonde leefstijl zorgt voor een sneller herstel en kan meewerken aan het voorkomen of terugkomen van kanker. Het programma is gericht op mensen die hun leefstijl willen veranderen en hun naasten.

Een leefstijl veranderen in een gezonde leefstijl is niet altijd makkelijk. Door dit samen te doen met uw naasten zijn veranderingen in leefstijl makkelijker en misschien zelfs leuker. Men krijgt informatie, tips en handvatten over wat roken doet, hoe men kan stoppen met roken, de voordelen, de kosten en vergoedingen en de begeleiding. Ook wat men zelf weet over roken wordt in testjes duidelijk. De spreker is Yvonne van Loosbroek rookstopcoach van Rokenstopt.nl.

Het andere onderdeel van het programma voor een gezondere leefstijl gaat over voeding en bewegen.

  • Aanmelden (verplicht): Via www.spaarnegasthuis.nl – agenda Of via afdeling patiëntenvoorlichting (023) 224 2060 of (023) 224 1060
  • Datum, tijd plaats: Dinsdag 5 maart 2019,  19.00 – 20.30 uur (ruimte open om 18.45 uur)
  • Locatie: Spaarne Gasthuis Hoofddorp, 1e etage oncologiecentrum, volg routenummer 8, in MDO ruimte

Informatieavond hormonale therapie bij borstkanker
Deze informatieavond is voor mensen met borstkanker en hun naasten. Men krijgt uitleg over wat hormoontherapie is. Wanneer hormoontherapie nodig is. Welke hormoontherapieën er zijn en de bijwerkingen. Ook kan men vragen stellen en ervaringen delen. Sprekers: Twee verpleegkundig specialisten oncologie van het Spaarne

  • Locatie: De informatieavond is in het Adamas Inloophuis, Eugenie Prévinaireweg 61, 2151 BB Nieuw-Vennep
  • Datum, tijd: Woensdag 6 maart, 14.00 – 15.30 uur
  • Inschrijven: via Adamas Inloophuis via [email protected], (0252) 680 233
  • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060, www.spaarnegasthuis.nl of het inloophuis.

Borstprothese Informatie Centrum (BIC)
De borstkankervereniging (BVN) organiseert in samenwerking met het Spaarne Gasthuis iedere maand een spreekuur over borstprotheses, lingerie en badkleding. Het spreekuur is bedoeld voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).

Na een borstamputatie of een borstsparende operatie kan men behoefte hebben aan voorlichting over (uitwendige) borstprotheses. Waar kan men een borstprothese kopen? Wat zijn er voor soorten? Waar moet je op letten? De medewerkers van de BVN geven in een individueel gesprek tips en advies voor de aanschaf van een (deel)prothese, lingerie en/of badpak. Er wordt gewerkt volgens afspraak. Er is ruime gelegenheid om materialen te bekijken en vragen te stellen.

  • Datum/locatie: Woensdag 13 maart  2019,  15 – 16 uur (Patiëntenvoorlichting Haarlem Zuid)
  • Aanmelden via www.spaarnegasthuis.nl – agenda – borstprothese informatiecentrum.

Reacties