Haarlem105 brengt carnaval boven de rivieren met ‘Stars on 105’

Lokale omroep komt met carnavalskraker ‘Carnaval op 105’ in de hoop dat ‘Muggendonk’ in de toekomst in één adem genoemd zal worden met andere iconische carnavalssteden zoals Oeteldonk, Lampegat, Kielegat en Kruikenstad.

Carnaval is allang niet meer alleen weggelegd voor uitsluitend de provincies beneden de rivieren. Ook in Noord-Holland (vooral in de kop) zijn er al een flink aantal steden en dorpen die zich storten in het carnavalsgedruis. Toch wordt er in Haarlem nog maar weinig aandacht aan carnaval besteed.

‘Tijd voor verandering’ zo dachten ze bij de lokale omroep Haarlem105 en daarom presenteren ze nu ‘Stars on 105’ met de gloednieuwe kraker: Carnaval op 105.

Haarlem en feestjes
Dat Haarlemmers van een feestje houden, is wel bekend. Bevrijdingsdag wordt groots gevierd met Bevrijdingspop groots in de Haarlemmerhout, met Koningsdag vult de stad zich met kleedjes en podia en met het bloemencorso staat het centrum vol met de mooiste praalwagens. En uiteraard wordt daarbij een stevig pintje gedronken van het merk Jopen. Je zou zeggen: de ideale stad om ook carnaval groots te vieren.

Haarlemse Mug op carnavalspad
Haarlem105 werkt daarom hard om het carnavalsfeest aan de Haarlemse mug te brengen. In polonaise trekken ze door de stad om alle stadgenoten mee te nemen in de missie om van Muggendonk een echte carnavalsstad te maken. In de carnavalsuitzending van de Partij van de Vrijdag op 3FM hebben ze het nummer en de videoclip groots gepresenteerd.

In navolging daarvan ook vandaag op Haarlem.Nieuws.nl. Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de carnavalskraker van het jaar!

Reacties