Vier nieuwe informatiebijeenkomsten Spaarne Gasthuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Spaarne Gasthuis organiseert in de in de komende weken de volgende informatiebijeenkomsten Leven met diabetes, Inloopuur voor rugpatiënten, Vragenuur voor mensen met Glaucoom en een informatiemiddag over Hormonale therapie bij borstkanker.

Leven met diabetes (donderdag 21 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur)
Diabetes beïnvloedt in vele opzichten uw leven. Wij kunnen ons voorstellen dat u specifieke vragen heeft over uw situatie of meer informatie wilt over diabetes. Heeft u vragen over voeding, vermoeidheid, bloedsuiker controleren, over ziek zijn en diabetes, over zwangerschap en diabetes of iets anders? Dan is deze inloopochtend iets voor u!

Elke 3e donderdag van de maand is een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) aanwezig bij de afdeling patiëntenvoorlichting om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

 • Waar: Spaarne Gasthuis Hoofddorp, Afdeling patiëntenvoorlichting, centrale hal, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
 • Wanneer: Donderdag 21 maart 2019 van 10.00 uur tot 12.00 uur
 • Aanmelden: Vooraf opgeven is niet nodig. Kom tussen 10.00 en 12.00 uur naar de afdeling patiëntenvoorlichting. U vindt de afdeling in de centrale  hal van het ziekenhuis.
 • Informatie: Wilt u meer weten over deze Diabetes Informatie Post? Neem dan contact op met de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoonnummer (023) 224 20 60. Meer informatie over de Diabetes Vereniging Nederland vindt u op www.dvn.nl.

Inloopuur voor rugpatiënten (woensdag 27 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur)
Schuif eens aan bij een lotgenoot! Elke 4e woensdag van de maand heeft De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten (NVVR) een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp of Haarlem. Let op de locatie! Het spreekuur wordt afwisselend in Haarlem Zuid en Hoofddorp gehouden.

Op 27 maart tussen 13.00 – 15.00 uur is een medewerker van de vereniging aanwezig in Haarlem Zuid om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met chronische rugklachten, persoonlijk te woord te staan. U vindt de vereniging bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

 • Wilt u meer weten, neem dan contact op met de afdeling patiëntenvoorlichting van het Spaarne Gasthuis (023) 2242060/(023)224 1060.
 • Informatie over de patiëntenvereniging is te vinden op de website van de NVVR.

Vragenuurtje en oogdruppel instructie voor mensen met Glaucoom (woensdag 27 maart van 13.00 uur tot 15.30 uur)
De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt 1 keer in de 3 maanden een vragenuur en oogdruppel instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Tijdens dit vragenuur zijn 2 leden van de vereniging aanwezig. Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan hier zijn vragen stellen. Ook kunt u uitleg krijgen over hoe u het beste uw ogen druppelt.

 • Wat is Glaucoom: Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na uw 40e jaar regelmatig uw ogen te laten controleren. Want van glaucoom merkt u meestal heel lang niets. U ziet nog scherp en lezen is geen probleem. Langzaamaan ontstaan er ‘blinde vlekken’. Bij een vergevorderd glaucoom is het alsof u door een buis kijkt. Met een goede behandeling kan de ziekte worden gestopt of vertraagd. Glaucoom kan worden behandeld met laser, oogdruppels of een operatie.
 • Aanmelden: Wilt u komen naar dit vragenuur? Meldt u zich dan aan via de polikliniek oogheelkunde  (023) 224 0120.
 • Locatie: Het vragenuur wordt gehouden op de polikliniek oogheelkunde (route 26) van het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.

Informatiemiddag Hormonale therapie bij borstkanker (donderdag 28 maart van 14.00 uur tot 15.30 uur)
Deze informatiemiddag is voor mensen met borstkanker en hun naasten. U krijgt uitleg over wat hormoontherapie is. Wanneer hormoontherapie nodig is. Welke hormoontherapieën er zijn en de bijwerkingen. Ook kunt u uw vragen stellen en ervaringen delen.

 • Sprekers: Twee verpleegkundig specialisten oncologie van het Spaarne
 • Aanmelden (verplicht) bij het Inloophuis Kennemerland via [email protected] of (023) 888 5367
 • Wanneer: donderdag 28 maart 2019 van 14.00 uur tot 15.30 uur
 • Locatie: Inloophuis Kennemerland, Wulverderlaan 51, 2071 BH Santpoort Noord
 • Meer informatie: Patiëntenvoorlichting Spaarne Gasthuis, (023) 224 2060 of (023) 224 1060 of met het inloophuis.

Reacties