Haarlemmer Hans Vos kiest Route 65 richting het Patronaat zondag 17 maart

Foto: Charles Duijff

Zanger en musicus Hans Vos presenteert zondag 17 maart a.s. zijn nieuwe CD ‘Route 65’ in het Patronaat aan de Zijlsingel 2 in Haarlem. Dinsdag 12 maart bracht de redactie van Nieuws.nl een bezoek bij hem thuis en Hans vertelde gepassioneerd over zijn nieuwe- en 2e album.

tekst en foto’s Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Hans Vos straalt als hij mij binnen laat. Ik arriveer danook op een geweldig moment, want maar enkele minuten voor mijn komst kreeg Hans bericht dat hij voor de 2e maal opa is geworden. Zijn dochter Sarah schonk het leven aan dochtertje Sophie. Ik kon hem dus als een van de eersten feliciteren. Even vraag ik mij af, of een interview nu wel gelegen komt. Maar Hans vertelt: ‘mijn dochter is in veilige handen in het ziekenhuis’ We kunnen dus met een gerust hart over muziek praten.

Eerst wil ik van hem weten waar zijn wiegje heeft gestaan. ‘In de Amsterdamstraat in Haarlem’ vertelt Hans. ‘Er is geen familie van mij die niet uit Haarlem komt’ Hans woonde voorheen aan het Spaarne, maar nu al weer zo’n 20 jaar in de Jansstraat. Het is een prachtig ruim huis met een riante achtertuin op het zuid-westen in de Haarlemse binnenstad. Op loopafstand van het NS-station, ook niet verkeerd en loop je zuidelijk dan kom je op de Grote Markt. Daar lacht Lautje hem toe, want Hans Vos heeft zijn hele arbeidzame leven geschreven. Zeg nou zelf, wat moet een schrijver zonder de vermeende uitvinder van de boekdrukkunst Laurens Janszoon Coster? Hans Vos runde tot voor kort een reclamebureau. Schrijven was zijn hoofdtaak. Vormgeving liet hij over aan derden. Inmiddels is Hans gepensioneerd en heeft hij volop tijd voor zijn grote hobby muziek. Hij speelt toetsen en bezit een aantal keyboards. Optreden deed hij eerst voornamelijk met het Ampzing Genootschap. Hij schreef daarvoor ook teksten, maar dat deden ook andere leden van deze bekende- en succesvolle groep uit het Haarlemse.

Zowel van het eerste album van Hans getiteld ‘Route 64’ als van het 2e album ‘Route 65’ schreef Hans zelf de muziek en de teksten. Zou hij besluiten in de toekomst ‘Route 66’ te creëren, dan vindt hij schrijver Bobby Troup op zijn pad. Die schreef het rocknummer (Get Your Kicks On) Route 66 over de bekende snelweg in Amerika in het jaar 1946. Is een lied >70 jaar oud dan valt het onder het publiek domein en mag iedereen er gebruik van maken. Dat zou Hans dus kunnen doen, maar voorlopig maakt hij op weg naar het Patronaat a.s. zondag gebruik van ‘Route 65’Hans laat me iets horen van zijn nieuwe album Route 65. Onmiddellijk moet ik denken aan repertoire van Herman Brood. Die stem van Hans. Die herinnert me aan Herman. Maar zijn stem klinkt ook enigszins als die van Bram Vermeulen. De CD werd opgenomen in studio Westend in Zwanenburg. Producer is Peter Nijssen. Peter is zelf ook muzikant en daardoor was een goede samenwerking tussen producer en auteur van de nummers mogelijk. Mooie ballads komen voorbij, maar ook stevige rocknummers.

Reden te meer om zondag a.s. naar het Patronaat te komen. Om 15.00 uur gaat de zaal open en rond 15.30 begint Hans aan zijn optreden. Hij wordt begeleid door muzikanten die allemaal hun sporen al hebben verdiend bij diverse BN-ners.

Ik noem Bastiaan Mulder op gitaar, drummer Arie den Boer, toetsenist Theo Boddeke, bassist Peter Bergman en violiste Suzanne Groot. De back-ground vocalisten zijn Muriel van Dijk en Michelle Vos (de jongste dochter van Hans Vos) Sarah zou er ook bij zijn, maar is net bevallen vertelde ik u bij aanvang, dus….helaas….

Ik wens Hans en zijn muzikale kompanen vast veel succes voor zondag. Ik zal erbij zijn, dus WORDT VERVOLGD

Reacties