Kermis Zaanenlaan blijft op zijn plek met enkele aanpassingen; volgend jaar een dag korter

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester Jos Wienen en Trots Haarlem raadslid Sander van den Raadt openen het komende kermis seizoen met een onderlinge confrontatie in de botsauto’s.

Donderdagavond maakten zij deze afspraak op de bijeenkomst ‘Kermis Zaanenlaan’ in de bibliotheek te Haarlem Noord. Dit na een motie van Trots Haarlem die opriep 1 van de 3 veiligheid aanbevelingen van de hulpdiensten op te volgen. De hulpdiensten spraken in het verleden hun zorg uit,  dat in geval van een ernstige calamiteit,  bewoners van de Zaanenlaan niet door de brandweer via de eerste verdieping uit het huis gehesen konden worden.  Attracties staan namelijk direct tegen de voortuin,  waardoor de achterdeur de enige in en uitgang is.

De omwonenden kregen donderdagavond te horen dat de kermis 2019 op de volgende punten wordt aangepast:

  • De attracties worden nu aan de huizenkant 1 meter vanaf de erfafscheiding van de bewoners gezet.  Zodat nu wel de hulpdiensten  de huizen achter de kermisattracties kunnen bereiken in een acute noodsituatie.
  • Ook worden er nu attracties uit de straat naar het park verplaatst waar al enkele attracties stonden.
  • Tot slot sluit de kermis 1 dag eerder.  Hiermee probeert men enigszins de overlast periode voor betrokkenen te verlagen.  Een ding bleek namelijk wel bij ’t zoeken naar een eventuele andere locatie: niemand wil een kermis pal voor zijn/haar deur hebben.

De Haarlemse Koningsdagkermis aan de Zaanenlaan gaat 24 april van start en duurt dit jaar nog 12 dagen. Vanaf volgend jaar wordt dat een dag minder.

Oefening hulpdiensten
Burgemeester Wienen heeft toegezegd dat aan het begin van de kermis een oefening met hulpdiensten gehouden gaat worden, om te zien of alle woningen aan de Zaanenlaan goed bereikt kunnen worden tijdens de kermis.

Reacties