Cape Town Opera Chorus met African Passion in de Philharmonie

Foto: Limelight Photography en Lucienne van der Mijle

In 2013 uitgeroepen tot beste operakoor ter wereld; het Cape Town Opera Chorus brengt het verhaal van de wederopstanding van Christus met een Afrikaanse twist op zondag 7 april naar Haarlem.

Operaliefhebbers kunnen op zondag 7 april hun hart ophalen. Dan komt het Cape Town Opera Chorus naar de Philharmonie in Haarlem met hun versie van het verhaal van de wederopstanding van Christus: African Passion: een kleurrijke afwisseling tussen opera, gospel en Afrikaanse muziek.

Met The Cape Town Opera Chorus heeft de Philharmonie een echte wereldkampioen in huis. In 2013 werd het Zuid-Afrikaanse gezelschap tijdens het International Opera Awards Gala in Londen uitgeroepen tot beste operakoor ter wereld. Op dat moment trok het koor wereldwijd volle zalen met hun show African Angels

In The African Passion refereert het woord ‘Passie’ naar zowel emotie als het lijden van Jezus Christus. Een emotionele, passievolle vertelling van Christus’ laatste dagen door middel van een selectie van klassieke muziek, Zuid-Afrikaanse muziek en gospel. De achttien zangers en zangeressen brengen een op Pasen geïnspireerd programma, ‘African Passion’, waarin – de titel verraadt het al – delen van Bachs monumentale ‘Matthäus Passion’ zijn verwerkt.

Aartsbisschop Emeritus Desmond Tutu over The Cape Town Opera Chorus: “De Zuid-Afrikaanse stem is uniek, rijk van kleur en kracht en het vertegenwoordigt ’s lands beste kwaliteiten. Cape Town Opera koestert die stem, door mogelijkheden te creëren voor een rijkdom aan talent. Cape Town Opera geeft aan het publiek zowel thuis als overzee, de mogelijkheid om dat prachtige Zuid-Afrikaanse geluid te ervaren. Wat een geschenk!”

  • Wanneer: Zondag 7 april, 14:30 – 16:20
  • Waar: de Philharmonie, Haarlem (Grote Zaal)
  • Kaarten: Klik HIER voor meer info en het bestellen van kaarten

Reacties