7.500 wandelaars namen deel aan de negende editie van de 30 van Zandvoort

Foto: Charles Duijff

Voorafgaand aan The Runnersworld Zandvoort Circuit-Run op zondag 31 maart 2019 werd op zaterdag de negende editie van wandeltocht ‘de 30 van Zandvoort’ gelopen.

De inmiddels negende editie van de 30 van Zandvoort Omloop werd volledig uitverkocht! Op zaterdag 30 maart stonden maar liefst 7.500 wandelaars aan de start. 4000 wandelaars gingen voor de 30 km en 3500 voor de 18 km. Allemaal sportieve mensen afkomstig uit dertien verschillende wereldlanden. Hieronder filmpje nabij Brouwerskolk Overveen en eind Visscherspad Zandvoort

Wandelaars uit de buurlanden België en Duitsland waren aanwezig, maar ook het Afrikaanse Kenia werd vertegenwoordigd. Hieronder de aankomst in Zandvoort (Einde Visscherspad zie ook filmpje) De tocht begon in de vroege morgen op het circuit van Zandvoort. De 30 km bracht wandelaars een aantal kilometers over het Noordzeestrand en vervolgens verder door de prachtige- en natuurrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg kwamen de wandelaars langs verschillende culturele hoogtepunten zoals Landgoed Duin en Kruidberg, de Ruïne van Brederode (hieronder) en het Openluchttheater Caprera…..

De 18 km route ging langs het oogverblindende Vogelmeer en Wisentengebied Kraansvlak. Beide routes eindigden in het sfeervolle centrum van Zandvoort, waar genoten kon worden van een gezellig finishfeest. De 30 van Zandvoort wordt ook wel gezien als het meest afwisselende eendaagse wandelevenement van Nederland.

Zondag

Aanrader namens de organisatie van de Circuit-Run zondag: Ga vanwege de verwachte drukte op tijd van huis en neem bij voorkeur de trein! De NS zet extra treinen in en het circuit ligt op loopafstand van het station. Voor meer informatie zie de website van de Run…Klik op Home

Home

Reacties