De vrijwilliger nu en in de toekomst

Foto: vrijwilligers academie

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving en het Platform Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland nodigen je van harte uit voor de themabijeenkomst ‘DE VRIJWILLIGER NU EN IN DE TOEKOMST’

Vrijwilligers melden zich niet vanzelf. Veel organisaties worstelen met de werving van nieuwe vrijwilligers. Hoe kun je als organisatie aansluiten bij de veranderende wensen van vrijwilligers? En wat moet je weten over de komende generatie vrijwilligers? Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens deze themabijeenkomst. Deelname is gratis.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 april 2019 van 14.30 u tot 17.30 u  in Het Seinwezen, Kinderhuissingel 1, 2013AS te Haarlem.

Aanmelden is noodzakelijk. Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar [email protected] o.v.v. je naam en de organisatie waarvoor je (vrijwillig) werkzaam bent. Als het niet mogelijk is om het volledige programma bij te wonen, ben je uiteraard ook welkom bij de groepssessies.

PROGRAMMA

14.15 uur    Inloop
14.30 uur    Welkom en opening
14.40 uur    De toekomst van vrijwilligerswerk

Presentatie door Roos Thijssen, researcher bij Motivaction. Motivaction legt de link tussen verschillende typen burgers en hoe deze zich verhouden tot vrijwilligerswerk. Je krijgt antwoord op vragen als: in hoeverre verschilt de motivatie van de huidige vrijwilligers met die van de toekomstige vrijwilligers? En hoe kun je focussen op kansrijke, nieuwe groepen vrijwilligers?

16.00 uur    Start twee groepssessies:

Online aanbieden van vrijwilligerswerk 

door Jeroen de Punder, directeur bij NLvoorelkaar.
Over de eigentijdse vrijwilliger, het online aanbieden van vrijwilligerswerk en hoe je daar succesvol in kunt zijn.

Eigentijdse vormen van vrijwilligerswerk

met o.a. Edward Molkenboer (Goeddoenvooreenander) en Myrna Bockhoudt (Stem in de stad/Samen Hier).
Een brainstorm over creatieve vormen van vrijwilligerswerk.

16.45 uur    Afronding: hoe speelt jouw organisatie in op de veranderingen in vrijwilligerswerk?
17.00 uur    Napraten en netwerken met een drankje en een hapje.

Vrijwilligers melden zich niet vanzelf. Veel organisaties worstelen met de werving van nieuwe vrijwilligers. Hoe kun je als organisatie aansluiten bij de veranderende wensen van vrijwilligers? En wat moet je weten over de komende generatie vrijwilligers? Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens deze themabijeenkomst.

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving
Linda Wegman, directeur
José Cornelissen, projectcoördinator

Platform Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland
Hans Luttik, voorzitter
Otto Moison, voorzitter

Reacties