Schermtijd: hoe blijf je als gezin in verbinding met elkaar?

Teenagers texting on mobile phones in a home setting
Foto:

Steeds meer ouders worstelen met de vele uren die hun kind achter een scherm doorbrengt. “Mam, mag ik op de Ipad?” is een vraag waar ouders dagelijks mee te maken hebben. Wat is normaal, maar vooral: hoe blijf je als gezin in verbinding met elkaar met zoveel schermpjes in huis? Op maandag 15 april organiseert Stichting Verkering met Jezelf een interactieve avond in Haarlem over schermtijd. Hoe gaan we hier als ouders mee om?

Gezins- en relatiecoach Martine Reineke is gastspreker tijdens deze avond. Zij heeft een praktijk in Haarlem en krijgt regelmatig vragen van onzekere ouders die zich afvragen hoe andere ouders dit doen. “Ze vinden het lastig om grenzen te stellen. Krijgt mijn kind wel voldoende beweging, kan hij of zij zich nog vervelen en hoe ga ik om met dat eeuwige gamen? We zijn geneigd om te vergelijken met vroeger, maar we leven nu eenmaal in een andere tijd. Hoe verhoud je je hiertoe?”

Veel ouders worstelen

Eleonora van IJssel, initiatiefnemer van Stichting Verkering met Jezelf en moeder van drie kinderen, ervaart dagelijks de worsteling rondom schermtijd. Het is een onderwerp dat leeft, niet alleen binnen haar gezin, maar ook om haar heen. “Dat is ook de reden dat de stichting deze avond organiseert. We zien veel ouders worstelen, dus genoeg reden om hierover in gesprek te gaan met elkaar, zodat we van elkaar kunnen leren.”

Tijdens de avond ‘Schermtijd: hoe blijf je als gezin in verbinding met elkaar?’ gaan Martine Reineke en Eleonora van IJssel met elkaar en het publiek in gesprek over wat deze tijd van ons vraagt. Hoe geven we als ouders het goede voorbeeld en hoe gaan en blijven we in gesprek met onze kinderen? Wil je ook aanwezig zijn bij deze avond in Centrum aan het Spaarne? Meld je dan aan via www.verkeringmetjezelf.nl.

Reacties