Via Witte donderdag en een Goede Vrijdag naar een Stille Zaterdag en vervolgens Paasfeest

Foto: Charles Duijff

Pasen is het belangrijkste Christelijke feest. Feest omdat men viert dat Jezus is opgestaan uit de dood, de derde dag nadat hij werd gekruisigd. Behalve een religieus feest is Pasen net als Kerst ook een familiefeest.

Tekst en foto’s Charles Duijff en Pixabay (klik op een foto voor uitvergroten)

Muzikaal vinden jaarlijks overal in den lande uitvoeringen plaats van de Matthäus Passion, een emotioneel oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. De televisie scoort sinds 2011 jaarlijks hoge kijkcijfers met The Passion, een paasevenement waarbij bekende artiesten het kruisigingsverhaal van Jezus vertellen en vooral ook zingen. Dit vindt plaats op Witte Donderdag.

(Hiernaast afbeelding Pixabay)  

Er worden eieren verstopt voor onze kinderen, oorspronkelijk een Germaanse traditie. Eieren werden in akkers begraven, zodat de akkers vruchtbaar zouden worden. De Paashaas is een fictieve haas, die ons de eieren levert voor Pasen. De kinderen mogen ze vervolgens schilderen. Wel even koken eerst.Er worden Paasvuren ontstoken, hoewel dit door aanhoudende droogte en dus gevaar van natuurbranden dit jaar slechts op enkele plaatsen wordt toegestaan. Er zijn al diverse paasvuren afgelast…..

O ja en dat de meubelboulevards…

Maar ook een absolute favoriet is een Paasbezoek aan het Keukenhof in Lisse. ‘Flower power’ is het Thema van het Keukenhof het seizoen 2019 en Nieuws.nl schenkt u onderstaande foto’s, genomen op 16 april j.l. Gewoon om blij te worden! Geniet ervan en dank dat u ons nieuws volgt!!! Daar wordt de redactie van Nieuws.nl weer blij van…. FIJNE PAASDAGEN Ook op het Keukenhof

'

Reacties

article
31072
Via Witte donderdag en een Goede Vrijdag naar een Stille Zaterdag en vervolgens Paasfeest
Pasen is het belangrijkste Christelijke feest. Feest omdat men viert dat Jezus is opgestaan uit
https://haarlem.nieuws.nl/algemeen/31072/via-witte-donderdag-en-een-goede-vrijdag-naar-een-stille-zaterdag-en-vervolgens-paasfeest/
2019-04-18T00:15:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/133/2019/04/17234147/50.jpg
Algemeen, Columns, Kunst&Cultuur, Natuur, Nieuws