112

Haarlem: Fietsopslag Spoordijk aan Jansweg geopend voor foutgeparkeerde fietsen

Foto: Pixabay

De eigenaar van een verwijderde fiets kan vanaf 1 mei 2019 de fiets bij de nieuwe Fietsopslag Spoordijk aan de Jansweg ophalen. Dit fietsdepot is een extra opslaglocatie voor foutgeparkeerde fietsen. De fietsen hoeven nu niet meer opgehaald te worden in het fietsdepot in Cruquius.

Het is in het stationsgebied verboden fietsen op straat te parkeren. Er zijn drie fietsenstallingen en diverse losse fietsvakken die met belijning zijn aangegeven. Foutgeparkeerde fietsen worden door de handhavers verwijderd. Deze fietsen moesten voorheen worden opgehaald bij het Haarlems fietsdepot in Cruquius. Dat kostte de eigenaar van de fiets veel tijd.

Nu kan de foutparkeerder tegen een betaling van 25 euro bij de balie van Fietsopslag Spoordijk zijn of haar fiets terugkrijgen. Wanneer de fiets binnen 48 uur wordt opgehaald, kan deze direct worden meegenomen. Duurt het langer? Dan kan een telefonische afspraak worden gemaakt om de fiets op een later moment op te halen bij Fietsopslag Spoordijk.

Vorig jaar is door de gemeenteraad een motie aangenomen met het verzoek het fietsdepot naar het station te verplaatsen. Op deze manier worden foutparkeerders niet onnodig extra gestraft. De gemeenteraad hoopt zo dat meer eigenaren hun verwijderde fiets komen ophalen. Het blijft natuurlijk zaak om de fietsen in de fietsenstallingen te parkeren, zodat het Stationsgebied leefbaar en veilig blijft.

Voor meer informatie kijk op: www.haarlem.nl/fietsenstallingen

Reacties