Vanaf 16 mei tien dagen lang kunstfestival Ezels & Kwasten in Wijk aan Zee

Ezels & Kwasten 2019: Vanaf 16 mei is Wijk aan Zee weer veranderd van kustdorp tot kunstdorp! Een ruime week wordt er overal in het dorp geschilderd en getekend, gefotografeerd en nagedacht over het thema: “Cultural Connection”.

Het thema is gekozen omdat het alweer 20 jaar geleden is dat Wijk aan Zee met een aantal dorpen uit Europa, een verbinding is aangegaan en contact heeft met de zogenaamde “Cultural Villages”!

Niet alleen kunstenaars uit de directe omgeving doen mee met “Ezels en kwasten”, ze komen uit heel Nederland en erbuiten! Café de Zon en de Moriaan bieden ruimte aan de kunstenaars door tijdelijke ateliers te bouwen zodat er ook een plek is waar de schetsen kunnen worden uitgewerkt. Iedereen kan binnen lopen en kijken hoe de kunstenaars aan het werk zijn.

Wat is er te doen?
Er worden diverse workshops georganiseerd waaronder ook een dichtersavond waar mensen gedichten kunnen voordragen. Uiteraard zijn deelnemende kunstenaars ook welkom.
Op zaterdag 25 mei is er een expositie te zien in de Moriaan, waar elke kunstenaar 2 werken toont aan het grote publiek, aansluitend aan de expositie vindt de jaarlijkse veiling plaats in Café de Zon, waar mensen kunnen bieden op het kunstwerk welke zij graag thuis aan de muur willen hangen of neer willen zetten! Dit mag je niet missen!Een jury beoordeelt de ingeleverde werken en het publiek kiest ook een werk voor de publieksprijs! “Vrijdagmiddag, 24 mei, komen er drie juryleden kijken. De juryvoorzitter is Brigitte van de Berg, wethouder Kunst & Cultuur uit Beverwijk. Zij wordt geassisteerd door Henk Sentel, een kunstenaar uit Heemskerk en Marcella van Zanten en dat is een kunstenares uit Amsterdam.”, laat de organisatie van Ezels & Kwasten weten.

Zin om mee te doen als kunstenaar, dit kan nog, schrijf je snel in bij Ezels & Kwasten !

Reacties