Bevrijdingspop Haarlem #1: het was er alles behalve ‘stil in MEI’

‘Van Dik Hout zaagt men planken’ en met zo’n grandioos bevrijdingsfestival kan je de plank eigenlijk niet mis slaan. Het voelt als een familiedag. Eén grote familie bedoel ik dan, want aan saamhorigheid ontbreekt het niet.

Tekst Charles Duijff, foto’s en film: Wim Meijer en Charles Duijff (klik op foto’s voor uitvergroting)

In dit eerste artikel dus alvast de nodige foto’s en film. Daar blijft het echter niet bij. De redactie van Nieuws.nl heeft ook vele publieksfoto’s vastgelegd. Blijf ons volgen en wellicht spot u een leuke foto van uzelf en familie/kennissen op www.haarlem.nieuws.nl Er was nat- en fris weer voorspeld, maar gelukkig gold ‘het natte’ alleen voor het bier en ‘het frisse’ uitsluitend voor de alcoholvrije drankjes. Wat een dag! SUPER! Zoveel moois te zien en horen. De bekerfinale voetbal gooide geen roet in het eten, sterker nog, nadat de winst van Ajax bekend werd kon het bevrijdingsfeest nog minder stuk. Naar schatting 115.000 bezoekers vierden het feest mee in de Haarlemmerhout…Kinderen waren direct enthousiast voor de opening met YouTuber Kalvijn op het Jupilerpodium. Op het ‘Houtpodium’ een wervelende- en rockende Jett Rebel. Zeker ook de openingsacts vanaf 13.00 uur waren de moeite van het kijken en luisteren waard! (zie ook openingsfilmpje) Ik heb het dan over de winnaar van de Rob Acda Award: Flinty’s trofee…ELLY, gevolgd door Yorick van Norden  en Sam Feldt Live

FILM ELLY

(hieronder Jett Rebel)Tijdens het optreden van Van Dik Hout, ja ja ik weet het…2 x van, ging het publiek natuurlijk helemaal voor ‘Stil in mij’ De band met leadzanger Martin Buitenhuis wist het publiek weer luidkeels mee te krijgen…..zo werd het dus alles behalve ‘Stil in MEI’….Ik noem natuurlijk ook de uitsmijters op het Houtpodium: Miss Montreal, Fun Lovin’, Criminals en Ronnie Flex & Deuxperience. Ambassadeur van de Vrijheid Sam Feldt arriveerde per luchtmachthelikopter en draaide een weergaloze set.

bron redactie Bevrijdingspop:
Een eervolle vermelding gaat uit naar tolken Nederlandse gebarentaal Mirjam Stolk en Ruth Krooshof die op swingende wijze op de projectieschermen hun versies van verschillende acts opvoerden.
Blikopeners
Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Op het festivalterrein was volop aandacht voor de thematische ‘blikopeners’ van bevrijdingsdag. Aanwezige ‘levende boeken’ werden grif uitgeleend, het theaterstuk ‘Back to Back’ van DeGasten maakte indruk en Democratie op de dansvloer was dé hit in het themagebied.
Geniet van onderstaande foto- en filmimpressie en nogmaals: op korte termijn een vervolg…..
Hieronder de presentatoren

WORDT VERVOLGD !!!

Reacties