Favoriete Nederlandse band van Queen staat in Patronaat 

Foto: Crazy little Tings

Crazy Little Things, een van de beste Queen tributebands van Nederland, ontving enige tijd geleden een uitnodiging van de overgebleven leden van de band Queen om op de Queen Convention in Engeland te spelen. Op 26 mei 2019 staat deze band in het Patronaat tijdens de Sunday Sessions.

De Queen- en Patronaatfans zijn vast de koning….eh….de koningin te rijk met de komst van deze tributeband. ‘Is this the real life…is this just fantasy?’ NEE geen fantasie, ze komen echt naar het Patronaat!

Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991 groter dan ooit tevoren. De film Bohemian Rhapsody is een hit. Er wordt verteld in de (inter)nationale media dat de overgebleven bandleden van Queen rijker zouden zijn dat de Engelse Queen Elisabeth. De Engelse Koningin houdt het nogal vol, dat zitten op de troon. Wordt het voor haar niet eens tijd om te zingen ‘I want to break free?’ Dan kan Charles ook nog een tijdje Koning spelen…

De originele Queen-band toert weer en nieuwe generaties worden fan van de talloze hits van deze band. De groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie. De band is het geesteskind van toetsenman Marijn van den Branden, zanger Marijn Geluk en drummer/muziekjournalist Jean-Paul Heck.

Het gaat om de details 

Queen-muziek vraagt om een aparte benadering. Het gaat bij de muziek van Queen om de details. Oprichter en toetsenist Marijn van den Branden: “Crazy Little Things is opgericht om het oeuvre van wellicht de beste popband alle tijden te eren. Zo bezit onze solo-gitarist exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. Extra goed nieuws is dat hij de solo’s van May tot in de perfectie speelt”.

In zanger Marijn Geluk hebben we een frontman met het nodige charisma die ook nog eens de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken. Als de nood (t) het hoogst is, is Marijn Geluk(kig) nabij….

Uitnodiging van Queen zelf 

Jean-Paul Heck werd begin dit jaar verrast door een verzoek van het management van Queen in Londen. “Ik kreeg de vraag of wij in oktober op de internationale Queen Convention in de Engelse kustplaats Mablethorpe willen spelen met Crazy Little Things. Daar worden alleen de beste Queen Tribute-band ter wereld uitgenodigd. Dat gaan we zeker doen.”

Queen-klassiekers 

Tijdens de Sunday Sessions van 26 mei verzorgt Crazy Little Things een middagje Queen-klassiekers. We Are The Champions, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love en ook Crazy Little Thing Called Love komen voorbij. Maar ook de grootste hit Bohemian Rhapsody natuurlijk.

Crazy Little Things, 26 mei Patronaat. Zaal open 15.00 uur. Adres: Zijlsingel 2, Haarlem. Kaarten via www.patronaat.nl

 

Reacties