NZH Vervoer Museum centrum van theaterwandeling ‘Halte Eglentier’

SONY DSC
Foto: Theatergroep Egelantier

Een komedie in een bus? Een muzikaal drama in de Blauwe Tram? Of een lekke band tijdens een ritje met een ‘nieuwe’ bus uit 1966?

Stap in bij Halte Eglentier van Theatergroep Eglentier en maak een verrassende reis mee in en rond het NZH Vervoer Museum in Haarlem. 

Theatergroep Eglentier neemt het publiek weer mee op avontuur langs spannende locaties. Vier korte voorstellingen worden gespeeld in het museum, dat sinds een aantal jaren is gevestigd aan de A. Hofmanweg 35 in de Waarderpolder in Haarlem. Steeds speelt de locatie een actieve rol in de voorstelling. Soms ligt hij in het verlengde van het stuk, een andere keer wordt juist het contrast gezocht. Het publiek wandelt van voorstelling naar voorstelling, uiteraard weer onder begeleiding van een gids. 

Vier korte theatervoorstellingen in museum 

Woordvoerder Beatrijs Rinkel legt uit: “Vier theatermakers zetten met de spelers van de theatergroep vier totaal verschillende korte voorstellingen neer. In Halte Eglentier krijgt het publiek niet alleen theater voorgeschoteld, maar ook nog eens een inkijkje in het prachtige museum met al haar oude bussen en trams.” 

De theatermakers die met de spelersgroep aan de bak gaan zijn Evelien Hofhuis, Marcel Kragt, Julia Spoelstra en Linde van Tienen. Zij kregen van de theatergroep de vrije hand om een voorstelling te maken. “Enige verbindende factor is het museum. Zo ontstonden er vier totaal verschillende voorstellingen.” 

Theater op bijzondere plekken 

Een van de deelnemende regisseurs is Marcel Kragt. “Zo’n route biedt altijd een mooie gelegenheid om locatietheater te maken. Bijzondere plekken waar je normaal nooit komt.” Kragt laat in zijn stuk drie enthousiaste ‘vrijwilligers’ zien, die technische storingen, communicatieproblemen en persoonlijke tekortkomingen trotseren en verslaan. Ten koste van zichzelf of hun collega’s, maar altijd in dienst van de bezoekers van de expositie die speciaal voor Halte Eglentier bedacht werd. 

Nogmaals data en tijd

Halte Eglentier door Theatergroep Eglentier op 17, 18, 19, 24, 25 en 26 mei. Aanvang vrijdagen en zaterdagen om 20.00 uur. Zondagen om 14.30 uur. Wees op tijd, anders mist u de bus. Locatie NZH Vervoer Museum, A. Hofmanweg 35, Haarlem. Kaarten zijn te reserveren via www.eglentier.nl 

Halte Eglentier, een theaterwandeling door NZH Vervoermuseum 

Reacties