Haarlemse dansschool T.W.O.-Dance in de prijzen tijdens EK Streetdance

Foto: T.W.O.-Dance (aangeleverd)

Leerlingen Haarlemse dansschool zijn T.W.O.-Dance gooien hoge ogen bij Europees Kampioenschap Streetdance in Veldhoven

Een kleine en gezellige dansschool in Haarlem Schalkwijk. We hebben het over T.W.O.-dance, gevestigd in basisschool De Molenwiek. Een dansschool met een gemotiveerde groep leerlingen in de leeftijd van 3 tot en met 17 jaar. Vorig jaar deden de leerlingen voor de eerste keer mee aan het Europees Kampioenschap. En met die ervaring op zak werd dit jaar ingezet op resultaat. En dat bleef niet uit.

Vorig weekend reisden 28 leerlingen van T.W.O.-Dance af naar het UDO European Street Dance Championships 2019 dat van 10 tot en met 12 mei werd gehouden in Veldhoven. Op zich al een hele prestatie want alleen al om deel te nemen aan het EK moet je je al flink hebben bewezen. Het EK is een kwalificatiewedstrijd waarvoor men, voorafgaand aan het kampioenschap, minimaal aan 3 wedstrijden moet hebben deelgenomen en daarbij behoren tot de beste 10 binnen een categorie.Van T.W.O.-Dance plaatsten zich twee teams (eXhibit en D-rebelz), 7 duo’s en 8 solisten voor het EK.

Uiteindelijk ging de afvaardiging van T.W.O.-Dance met maar liefst vijf(!) prijzen naar huis:

  • D-rebelz werd 10e
  • eXhibit werd 5e
  • duo Queress&Jaycee in de u12 werd 4e,
  • duo Zania&Mandy in de u16 werd 3e
  • Sanne&Sanne in een-na-hoogste klasse 5e.

Met deze resultaten heeft de kleine dansschool uit Schalkwijk getoond niet groot te hoeven zijn om grootse resultaten neer te zetten. Kortom: een aanbeveling voor iedere dansliefhebber.Kijk voor meer informatie over zijn T.W.O.-Dance op hun website of op hun Facebookpagina.

Reacties