Landgoed Elswout Overveen en Artis krijgen geld voor opknapbeurt

Foto: Charles Duijff

Bron NH Nieuws: De Rijksoverheid deelt subsidies uit om iconische nationale monumenten te laten opknappen. Onder meer dierentuin Artis en Landgoed Elswout in Overveen krijgen geld.

Volgens de verantwoordelijk minister (Van Engelshoven) hebben de monumenten “bijzondere cultuurhistorische waarden” en zijn ze door hun omvang duur in onderhoud. “Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst.”

Duurzaam

De gebouwen moeten met het geld toegankelijker, duurzamer en aantrekkelijker voor bezoek worden gemaakt. Artis trekt de jackpot en krijgt maar liefst vier miljoen euro. Ook de Portugese Synagoge en begraafplaats Beth Haim (2 miljoen euro) in Ouderkerk aan de Amstel en de museumhuizen van Hendrick de Keyser (500.000 euro) in Amsterdam krijgen forse bedragen.

Landgoed Elswout bij Overveen krijgt ook een half miljoen. Hier wordt al een tijd lang gewerkt aan renovaties. Zo is sinds 2017 de ‘Boshut van Borski’ verdwenen van zijn oude vertrouwde plekMensaapje Artis

'
article
32855
Landgoed Elswout Overveen en Artis krijgen geld voor opknapbeurt
Bron NH Nieuws: De Rijksoverheid deelt subsidies uit om iconische nationale monumenten te laten opknappen.
https://haarlem.nieuws.nl/algemeen/32855/landgoed-elswout-overveen-en-artis-krijgen-geld-voor-opknapbeurt/
2019-05-21T08:04:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/133/2019/05/21195527/lunatic3.jpg
Algemeen, Kunst&Cultuur, Natuur, Nieuws uit de regio