Kinderen leren 21e eeuwse vaardigheden op Codekamp in Haarlem en Omgeving

Foto: Vinea

Kinderen leren in de zomervakantie binnen vier dagen programmeren met de Bomberbot codekampen van Vinea Vakanties. Deze zomer ook voor kinderen uit Haarlem en omgeving.

Tijdens deze zomerkampen leren kinderen de basisprincipes van programmeren en maken zij een eigen game of website.

Kinderen groeien op in een wereld die steeds meer beïnvloed wordt door technologie en media. Kinderen gebruiken het dagelijks, maar weten niet hoe technologie echt werkt. De implementatie van digitale geletterdheid in het onderwijs gaat echter langzaam. Daarom heeft Chris Bello onder de naam Bomberbot een platform gecreëerd waarbij kinderen van groep 5 t/m 8 op een gestructureerde wijze leren programmeren. Zo kunnen kinderen op een toegankelijke manier hun digitale vaardigheden ontwikkelen én mediawijzer worden.
Het begrijpen, creëren en beheersen van technologie en media wordt steeds belangrijker om goed aan te kunnen sluiten bij de 21e eeuwse samenleving. In juli 2017 lanceerde Bomberbot naast haar onderwijsmethode de zogenoemde Codekampen, waarbij kinderen tussen de 8 en 13 jaar in hun schoolvakanties binnen 4 dagen leren programmeren. Tijdens de Bomberbot Codekampen werken kinderen aan belangrijke 21e eeuwse vaardigheden zoals kritisch en creatief denken, problemen oplossen, samenwerken en communiceren. Daarnaast leren ze de basisprincipes van het programmeren en maken ze een eigen game of website. Een Codekamp staat niet gelijk aan vier volle dagen achter een computerscherm. De codekampen zitten ook boordevol met vakantiekamp elementen: spellen spelen, buiten zijn en nieuwe vrienden maken.
Sinds 2019 werken Bomberbot en Vinea Vakanties samen om de codekampen naar een nog hoger level te tillen. De codekampen worden aangeboden in elke basisschoolvakantie en zijn inmiddels te vinden in 11 steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Haarlem.
Voor meer informatie en deelname, ga naar www.codekamp.bomberbot.com.

 

Reacties