Duurzaam festival voor jongeren maar, “geen geitenwollensokken!”

Foto: NH nieuws

Een festival vol met wat jongeren tof vinden, maar wél duurzaam: zaterdag is de eerste editie EcoFest in Haarlem met artiesten, ondernemers en ecoprojecten.

(bron: NH Nieuws)

De jonge organisatoren van het festival willen af van het eenzijdige beeld van het woord duurzaamheid. “Het is groter dan ‘CO2’ of ‘klimaatbeleid’. Dingen die langer houdbaar zijn, zijn duurzaam!”

Tuinderij De Waardering
De 21-jarige Emiel organiseert samen met Raul (24) het EcoFest in de Haarlemse tuinderij De Waardering. “Dit is waar het allemaal moet gaan gebeuren! We willen iets neerzetten wat er over tien jaar nog staat.”

Gratis
De organisatoren hebben verschillende artiesten, sprekers en bijzondere lokale ondernemers uitgenodigd. “We willen ervoor zorgen dat er voor ieder wat wils is”, vertelt Emiel. “Bezoekers mogen gratis naar binnen en zien onder andere drievoudig Nederlands kampioen beatboxen, maar ook bands die onlangs nog op grote festivals stonden.”

Chefkok
De heren verwachten ongeveer 400 bezoekers die naast vermaak ook eten krijgen voorgeschoteld van een chefkok die vegetarisch kookt. De groente komt onder andere vanuit de tuin bij de festivallocatie.

Het is niet zomaar dat er gekozen is voor tuinerij De Waardering, want Raul loopt daar wekelijks rond. “In die community komen we erachter dat gemiddelde leeftijd rond de veertig ligt”, legt hij uit. “Dat vind ik jammer, want ik wil met jonge gasten samenwerken die fris van geest zijn. De gedachtegang achter het festival is dus ook dat we die groep willen benaderen, want daarmee wil ik samenwerken.”

Klik HIER voor de complete reportages met interviews van mediapartner NH nieuws

Reacties