Nederlands Kampioenschap Mountainbike Eliminator 21 juni Spaarnwoude

Foto: Bike Actie Spaarnwoude

Op Spaarnwoude wordt op vrijdagavond 21 juni het Flexwinkel Mountainbike Eliminator verreden. In deze discipline werken vier coureurs op hoge snelheid een parkoers met obstakels af, aangemoedigd door het publiek. Het knock-outsysteem zorgt ervoor dat je je geen fout kunt veroorloven. Deelnemers gaan daarom ook maximaal, erg spectaculair!

Naast het NK op vrijdagavond 21 juni zijn er op Spaarnwoude tevens wedstrijden voor de internationale XLC 3 Nations Cup op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Deze wedstrijdserie brengt in verschillende leeftijdscategorieën de beste mountainbikers uit met name België, Duitsland en Nederland aan de start. Een mooie internationale serie waarin World Cup toppers hun vorm aanscherpen en talenten werken aan hun weg naar de internationale top.

Op zaterdag 22 juni is ook de Landelijke Jeugd Competitie in Spaarnwoude. Hier komen ambitieuze nationale bikers onder de 15 jaar in actie in een aantal leeftijdsklasses.

Op zondag 23 juni tenslotte, is er ook een Funrace. Hieraan kunnen recreatieve mountainbikers en mountainbikers met een basislicentie deelnemen.

Het mountainbike-evenement in Spaarnwoude nabij de sneeuwhal Snowplanet staat inmiddels goed op de kaart. Reden ook voor de KNWU om Spaarnwoude voor 2020 het officiële Nederlands Kampioenschap Mountainbike toe te kennen.

Link naar de WEBSITE

Evenement in 2020 NK Mountainbike.

Reacties