Haarlem: Mogelijkheden aanvraag tegemoetkoming kosten schoolgaande kind(eren) bij laag inkomen

Foto: Charles Duijff

Bron gemeente Haarlem: Een nieuw schooljaar betekent voor veel ouders extra kosten voor hun schoolgaande kind(eren). Gaan uw kinderen naar school en heeft u een laag inkomen? Dan is het kopen van schriften, gymspullen of het betalen van een schoolreisje vaak een grote uitgave. De gemeente heeft 2 vergoedingen die u kunt aanvragen.

Tegemoetkoming schoolkosten

Inwoners met schoolgaande kinderen en een Haarlempas hebben in juli al een aanvraagformulier voor de tegemoetkoming Schoolkosten ontvangen.

Heeft u een laag inkomen en (nog) geen HaarlemPas? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de Tegemoetkoming Schoolkosten.

Elk schoolgaand kind dat in aanmerking komt voor de Tegemoetkoming schoolkosten krijgt € 50 extra om zelf te besteden voor bijvoorbeeld een uitje naar een pretpark, kleding of speelgoed. Ieder kind krijgt ook een ansichtkaart toegestuurd. Kinderen die vertellen hoe zij hun geld hebben besteed, krijgen als beloning een VVV-bon van € 15.

Tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles

Voor kinderen tot 18 jaar met een HaarlemPas die huiswerkbegeleiding of bijles nodig hebben, kunt u ook de Tegemoetkoming huiswerkbelegeiding of bijles aanvragen.

Meer informatie en aanvragen? Kijk op Tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles.

Website gemeente

Reacties