Nieuwe Haarlemse Liefde-tegel op de markt

Foto: Kunst centrum Haarlem

Vrijdagochtend 27 september ontvangt Rinze van Tjonger van makelaarskantoor Rinze de Makelaar in Kunst centrum Haarlem de nieuwste Haarlemse Liefde-tegel. Deze tegel is het eerste exemplaar uit de 3e reeks Haarlem tegels, exclusief gemaakt voor Kunst centrum Haarlem.

De tegel, formaat 10 x 10 centimeter, is ontworpen door Marga van Oers van StoryTiles, een bedrijf dat zich vanaf 2013 toelegt op de fabricage en ontwerp van tegels op ambachtelijke wijze.

Derde in de reeks
Kunst centrum Haarlem verkoopt vanaf 2016 de Haarlemse Liefde-tegel. Twee eerdere tegels met o.a. vrolijke afbeeldingen van markante Haarlemse gebouwen zijn zeer populair. De eerste editie is uitverkocht. De Haarlemse Liefde-tegel kent een gelimiteerde oplage van 500 exemplaren. De tweede editie van Haarlemse Liefde is eveneens bijna uitverkocht. ‘’Op is op’’, vertelt Marina Raymakers, directeur Kunst centrum Haarlem, ‘’we gaan van een editie nooit een extra oplage bakken’’. De tegel is inclusief een abonnement van 3 maanden gratis kunstuitleen bij het kunstcentrum.

Van champagne naar Haarlemse Liefde-tegel
Haarlemmer Rinze van Tjonger krijgt de nieuwste tegel aangeboden omdat hij de Haarlemse Liefde cadeau geeft aan zijn relaties. Van Tjonger besloot een paar jaar geleden af te stappen van de traditionele fles champagne als cadeau wanneer zijn klanten met succes een huis hadden gekocht. De Haarlemse Liefde-tegel is volgens hem heel toepasselijk: ’’Het  aan en verkopen van een huis is pure emotie, net zoals kunst emotie is”, aldus van Tjonger.Kunstuitleen en exposities
Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum voor kunstuitleen in de regio Kennemerland. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten met kunstenaars. De tentoonstellingen zijn altijd gratis toegankelijk.

Reacties