Innovatiecafé in Sociëteit Vereeniging over de praktische kant van innovatie

Foto: De Coalitie

Tijdens het Innovatiecafé in Sociëteit Vereeniging op vrijdag 4 oktober in gesprek met vernieuwende ondernemers zoals Mathijs Vrijbloed, Mick Walvisch, André Kapitein, en Sandra Koning. Interviewer Jaap Sluis

Op vrijdagmiddag 4 oktober is er in Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg in Haarlem weer een  innovatiecafé voor ondernemers uit Haarlem e.o., die in hun bedrijf werk maken van innovatie. Op basis van interviews door interviewer Jaap Sluis, wordt in beeld gebracht hoe zij dat doen en wat anderen daar van kunnen leren. Het gratis toegankelijke Innovatiecafé is een initiatief van de Rabobank Haarlem e.o., Gemeente Haarlem, Sociëteit Vereeniging, Communicatieadviesbureau De Coalitie en Hogeschool Inholland.

Het doel van het Innovatiecafé is om de praktische kant van innovatie zo helder mogelijk te (laten) belichten. De nadruk ligt op de praktijk en wat minder op de theorie. Volgens Stephan Kooijman (adviseur duurzame economie bij de Gemeente Haarlem) is daar in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor: ‘Vaak willen ondernemers weten hoe collega’s hun innovatie op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, arbeidsmarkt, technologie of circulariteit aanpakken. Waar liggen de kansen? Is het behalve maatschappelijk ook zakelijk verantwoord? Wat gaat er goed en waar loopt het spaak? En wat is de rol van de overheid en het onderwijs? Het Innovatiecafé brengt antwoorden op zulke vragen in beeld’.

De borrel, na afloop van de interviews, is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen.

Reacties