Voetbalvereniging DSS viert eeuwfeest in Lederhosen

Het allereerste voetbalteam van DSS
Foto: DSS

Een groots “Oktoberfest”, een reünie, een receptie, voetbalclinics en andere festiviteiten voor de jeugd vormen de ingrediënten voor het eeuwfeest van voetbalvereniging DSS.

Op 7 oktober bestaat de populaire club uit Haarlem Noord 100 jaar en dat wordt op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober met veel tamtam gevierd. Voetbalmeiden in dirndljurken en voetbaljongens in lederhosen gaan zaterdagavond helemaal los tijdens het al weken uitverkochte Oktoberfest, dat het hoogtepunt moet worden van de festiviteiten.

Jubileumreceptie
Het jubileumweekend wordt vrijdag 4 oktober ingeluid met een jubileumreceptie voor genodigden. Als afgevaardigde van de KNVB ontvangt Michael van Praag het eerste exemplaar van het boek ‘DSS 100, Een eeuw DSS’. In 100 pagina’s wordt een tocht langs onze velden gemaakt, stilgestaan bij oude en nieuwe DSS-talenten, oude en nieuwe clubhuizen, zaalvoetbal en honkbal, snacks van Theo en de revolutionaire opkomst van het vrouwenvoetbal, voetballende vaders en moeders. Met als uitsmijter foto’s van alle voetbalteams van DSS! Een keur aan schrijvers, fotografen en DSS-betrokkenen leverden een bijdrage aan dit kleurrijke boek, dat online te bestellen is via dssvoetbal.nl/boek.

Reünie
Een dag later op zaterdag 5 oktober wordt van 14-16 uur in de grote feesttent achter het clubhuis een reünie gehouden voor oud-leden, waarvoor zich inmiddels al bijna tweehonderd mensen hebben aangemeld. De dag begint ’s morgens al om 9 uur met een serie clinics voor de jonge jeugd (5-12 jaar), met leuke attracties als een snelheidsmeter om je schotsnelheid te meten, een panna knock-out, voetbalDarts en de mogelijkheid om met een profvoetballer op de foto te gaan. Voor de iets oudere jeugd (12-15 jaar) is er de avond ervoor op vrijdagavond een jeugdfeest met een liveoptreden van DJ Britt van Santen

Start in 1919
Op 7 oktober 1919 besluiten 7 schooljongens van 14 jaar een voetbalclub op te richten. Ze noemen hun vereniging SDS, ‘Sterk Door Samenspel’. De jongens kiezen voor een geel-zwart shirt in verticale banen, met een broek die nog niet wit is, maar zwart. Vier jaar later veranderen ze de naam in DSS, ‘Door Samenspel Sterk’, waarschijnlijk omdat in Amsterdam al een club bestaat die SDS heet. Ook passen ze de clubkleuren aan naar rood-groen.

DSS een van de grootste amateur vrouwenvoetbalverenigingen van Nederland

Anno 2019 is DSS een vitale voetbalvereniging met een kleine 1.300 spelende leden. Daarmee is DSS een van de grootste en sterkst groeiende en bloeiende amateurclubs in de regio, en bij het vrouwenvoetbal zelfs een van de grootste van Nederland. Op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem Noord geeft DSS invulling aan de missie om zowel prestatie- als recreatievoetbal aan te bieden. Voetbal voor mannen en vrouwen, meiden en jongens, voetballende vaders en voetballende moeders. Voetbal voor iedereen. En dat al 100 jaar lang!

Reacties