Zandvoort op definitieve agenda van Formule 1

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als het aan de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) ligt krijgt Noord-Holland in 2019 echt weer voor het eerst in 35 jaar een Grand Prix Formule 1. De Grote Prijs van Nederland in Zandvoort staat sinds gisteren op de definitieve agenda voor volgend jaar. Nu alleen nog een oplossing voor de zandhagedissen, rugstreeppadden en de stikstof.

De internationale autosportfederatie heeft gisteren de conceptagenda voor het komende seizoen in de Formule 1 helemaal overgenomen. De race is in Zandvoort staat op 3 mei op het programma. Ook de Grote Prijs van Vietnam (5 april) is nieuw op de agenda. Achter beide races staat nog wel een sterretje. Dat komt omdat de circuits nog moeten worden goedgekeurd.

Discussies en procedures
Overigens kan de race nu definitief op de agenda staan, de discussies en procedures rond de race, de verbouwing van het circuit en de aanpassingen aan het spoor behoren daarmee allesbehalve tot het verleden. Natuurverenigingen roeren zich vanwege de verstoring van de leefomgeving van sommige diersoorten, verder is er discussie over de financiering van de aanpassingen aan het spoor tussen Haarlem en Zandvoort, en dan, niet te vergeten, de hele stikstof-problematiek. Wat dat betreft zullen er nog heel wat hobbels moeten worden genomen om dat ‘sterretje’ van de agenda weg te krijgen. .

Recordaantal
Het seizoen van de Formule 1 telt volgend jaar een recordaantal van 22 races. Het circus gaat op 15 maart van start in Australië. De laatst race wordt op 29 november in Abu Dhabi verreden.

Reacties