Haarlem: Foto-expositie ‘Verbinding’ in café ’t Kantoor

Foto: BAHMD, aangeleverd

Op vrijdag 18 oktober 2019 wordt in café ’t Kantoor in Haarlem om 17.00 uur officieel de foto-expositie van Roel Ebbinge geopend.

Ebbinge portretteerde een tiental vaste gasten van het café in hun huiskamer, waarvan het merendeel woonachtig is in de Vijfhoek. Het thema van de expositie is een pleidooi voor meer verbinding in de samenleving.

Roel Ebbinge is autodidact, onafhankelijk fotograaf en mede-oprichter van het kunstcollectief BHAMD! In zijn werk documenteert hij het leven, de mens in zijn habitat. Niet de geijkte mainstream maar hetgeen dat verborgen blijft, niet zelden de rafelranden van de maatschappij. Ander werk van Ebbinge is te zien in de pop-up-galerie BHAMD! aan de Grote Houtstraat 116 in Haarlem.

De expositie is tot begin januari te zien in café ’t Kantoor in Haarlem (hoek Gierstraat/Doelstraat).

BHAMD! is een in maart 2019 opgericht kunstcollectief dat een antigeluid wil zijn op de gevestigde orde van ‘ons kent ons’, de reguliere musea, de gelikte galeries met exposities van de al bekendere kunstenaar en de hoge commissies die door de tussenhandel wordt gevraagd. BHAMD! wil laten zien dat het ook anders kan, dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar kan zijn voor iedereen. BHAMD! heeft een eigen pop-up-galerie aan de Grote Houtstraat 116 in Haarlem.

Reacties