Benefietdiner ‘Niet roken maar koken’ bij De Vries Van Stockum

Foto: De Vries Van Stockum

Op maandag 28 oktober organiseren Lemniscaat Uitgeverij, cateraar Sandra Kooij en De Vries Van Stockum een benefietdiner naar aanleiding van het boek’ Niet roken maar koken’ van longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter.

Goed doel
De opbrengst van het boek en het diner (25 euro per kaart) gaan naar een goed doel: de Stichting Rookpreventie Jeugd, die zich tot doel heeft gesteld om kinderen uit handen te houden van de tabaksmaffia.

Pauline Dekker en Wanda de Kanter zijn twee longartsen die zich samen inzetten om roken uit de wereld te krijgen. In 2009 richtten zij de Stichting Rookpreventie Jeugd op, waaruit in 2013 de website Tabaknee ontstond.

Speciaal voor deze avond maakt cateraar Sandra Kooij van Keukengeheimen een heerlijk driegangendiner met recepten uit Niet roken maar koken. De auteurs van het boek, Pauline en Wanda, zijn deze avond ook aanwezig om tussen de gerechten door uitleg te geven over hun bijzondere boek en hun missie.

De recepten in Niet roken maar koken hebben Dekker en De Kanter niet zelf verzonnen, dat kunnen ze namelijk niet. In plaats daarvan leverden verschillende vrienden, collega’s en kennissen recepten aan, die aan een aantal voorwaarden moesten voldoen: niet teveel ingrediënten, niet langer dan een kwartiertje werk en grotendeels van tevoren klaar te maken én lekker natuurlijk. Een kookboek voor mensen die alles kunnen behalve koken.

  • Datum: Maandag 28 oktober 2019
  • Tijd: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur)
  • Locatie: De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
  • Toegang: € 50,00 p.p. incl. driegangendiner en welkomstdrankje
  • Aanmelden: [email protected].

Reacties