Morgenavond ‘Een Heilige Avond’ van Daniel Kehlman in Toneelschuur Haarlem

Foto: Anne van Zantwijk

Burgemeester Jos Wienen gaat na afloop van voorstelling op donderdag 24 oktober in gesprek met regisseur Ursul de Geer over het dilemma van veiligheid versus privacy.

Aanstaande donderdag 24 oktober is burgemeester Jos Wienen aanwezig bij de voorstelling Een Heilige Avond, in regie van Ursul de Geer. Na afloop gaat Wienen, als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente, in gesprek met De Geer over o.a. het dilemma van veiligheid versus privacy.

Een Heilige Avond is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur/filosoof Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans Het Meten van de Wereld, Roem en Tijl. Kehlmann zet in dit kafkaëske stuk de belangen van de staat tegenover het recht op privacy van het individu.

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

Reacties