’s Werelds langste MTB Beachmarathon zondag over stranden van Kennemerland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zondag vormt de 133 kilometer strand van Hoek van Holland tot Den Helder het podium voor ’s werelds langste wieler-strandmarathon: de Buff MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder.

Ook in Kennemerland kan men getuige zijn van de passage van het kleurrijke wielerpeloton onder andere bij Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Wijk aan Zee, Heemskerk, Castricum, Egmond aan Zee, Bergen en Camperduin.

Het is zondag 27 oktober voor de 27e keer dat de Buff MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder wordt georganiseerd. Zo’n 900 deelnemers zullen starten in Hoek van Holland en gaan dan fietsen over het strand naar Den Helder. Dit is s’werelds langst georganiseerd mtb strandtocht. De tocht leidt langs 15 verschillende kustgemeenten.

De deelnemers vertrekken om 08:00 uit Hoek van Holland en zullen tussen 12:00 en 16:00 aankomen in Den Helder. Europees Kampioen Strandracen Lars Boom is de grote favoriet voor de overwinning, echter zal het voor de meeste deelnemers een overwinning zijn om de finishlijn te halen.Van het strand af bij IJmuiden voor oversteek met pont
De deelnemers gaan onderweg een aantal keer van het strand af. Eerst in Scheveningen, waar de deelnemers om de haven zullen fietsen. Dan in Katwijk, om het afwateringskanaal heen. Vervolgens in IJmuiden wat langer, om met de pont over te gaan naar Beverwijk. De tijd van de deelnemers zal dan niet opgenomen worden. Deze gaat pas weer lopen als zij in Wijk aan Zee het strand weer opgaan. Alle deelnemers dienen voor 12 uur in IJmuiden te zijn. De deelnemers die later in IJmuiden aankomen zullen uit de tocht gehaald worden.

Tot slot zullen de deelnemers ook nog in Camperduin kort van het strand gaan, om zo om de lagune heen te fietsen. In Den Helder zullen de deelnemers finishen bij voetbalclub FC Den Helder. De totale afstand die de deelnemers afleggen is zo’n 135 km.Inschrijven is alleen nog ter plekke bij de start in Hoek van Holland mogelijk tussen 06:30 en 08:00. Meer informatie over dit evenement kunt u vinden op www.mtbbeachrace.nl.

Reacties