Haarlemse Reizigers in grote finale COC Songfestival in Weert

Foto: Arjan Boes

Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2019 is de Haarlemse formatie De Reizigers een van de elf inzendingen die strijden om de meeste ‘douze’ points. Het is de 25e editie van deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd die op zaterdag 9 november 2019 wordt georganiseerd in het Munttheater in Weert.

Openingsfoto (Fotografie: Arjan Boes):

De Reizigers met (staand) Neil Russel, Jos Ahlers. Links onder Fons Stam, Eric Coolen, Maarten Brock en Henk Tijbosch….De inzendingen zijn allen vertegenwoordigers van diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit. De Reizigers vertegenwoordigen COC Kennemerland, met zelfs de voorzitter van de belangenorganisatie als zanger van de band.

Zingende voorzitter

Dit jaar proberen de Reizigers nóg hoger te eindigen dan het afgelopen jaar. Toen werd de groep derde. “Maar wel eerste bij de vakjury,” vertelt zingende voorzitter Jos Ahlers trots. Het nummer ‘En kijk je nog eens om?’ vertelt het verhaal van een vader die op de avond voor de bruiloft van zijn dochter terugkijkt op hun leven. Ahlers vertelt: “Nederland kent steeds meer regenbooggezinnen. De ouders binnen deze gezinnen ervaren emoties die zowel universeel als bijzonder zijn. Zo volgen we in dit lied de twijfels van een regenboogvader de avond voor zijn dochter gaat trouwen. Wat hij doormaakt is herkenbaar voor iedere vader en voor ieder lid van de LHBTI+-gemeenschap.” Ahlers schreef zelf de tekst. De muziek is geschreven door componist Eric J. Coolen, die tevens gitaar speelt in de groep. De band de Reizigers bestaat verder nog uit Fons Stam (viool), Henk Tijbosch (gitaar), Maarten Brock (cajon) en Neil Russel (basgitaar).

Vakjury en presentatie

De avond zal worden gepresenteerd door een kleurrijk duo: Henk Hover (L1) en Miss Patty Pam-Pam. Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit: zangeres Ingrid Simons (zelf betrokken bij diverse inzendingen voor het Eurovisiesongfestival), presentator Jens Geerts (presentator van de zender OUTtv en verslaggever voor het Eurovisiesongfestival), radiomaker bij KRO-NCRV Hijlco Span (Volgspot) en topmodel Loiza Lamers (eerste transgender winnaar van ‘Holland’s Next Topmodel). De regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC-verenigingen of organisaties. De punten van beide jury’s bepalen de uiteindelijk winnaar van de komende editie.

Kaartverkoop

De 25ste finale van het COC Songfestival in het Munttheater (Collegeplein 3, Weert) gaat op zaterdag 9 november a.s. van start om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 (excl. servicekosten). Ga voor de online kaartverkoop en meer informatie naar www.cocsongfestival.nl.

COC Songfestival

In 2019 beleeft het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival is te lezen op de website www.cocsongfestival.nl.

Presentatie duo

L1 tv- en radiomaker Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker en muziekredacteur bij L1, de regionale publieke zender van Limburg. Hij presenteert het dagelijkse muziekprogramma Plat-eweg op L1 radio. Voor L1 TV presenteert hij onder meer de 11devande11de, Thieëkezinge en het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Miss Patty Pam-Pam komt oorspronkelijk uit het Limburgse Amstenrade en begon daar als dragqueen en kostuumontwerper. In 2017 werd ze verkozen tot Miss Travestie Holland en inmiddels is ze een veelgevraagde entertainer in de Amsterdamse gayscene.

Afterparty door B-Sassy

Na afloop van de finale is er aansluitend een officiële afterparty in de foyer van het Munttheater tot 4.00 uur. DJ S-Sential en DJ Digna zullen vergezelt door dansers zorgen voor een spetterend feest. De afterparty wordt georganiseerd door B-Sassy ‘het gayfeest van het zuiden’, een jonge stichting die zich inzet om de acceptatie van de LHBTI+ community te bevorderen. Dit doen zij door middel van het organiseren van ‘openminded’ evenementen in het Zuiden.

 

Reacties