Michel Butter in New York op jacht naar Olympische limiet

Foto: Wim Meijer Fotografie

De IJmondse atleet Michel Butter gaat op zondag in de marathon van New York op jacht naar een startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio 2020.

(Bron: NH Nieuws)

Om in Tokyo aan de start te mogen komen zal hij in ‘The Big Apple’ binnen 2 uur, 11 minuten en 30 seconden de iconische 42,195 kilometer moeten afleggen of in de top-10 moeten finishen. Vooral op dat laatste wordt door de atleet uit Castricum gegokt.

Dat dit geen onmogelijke missie is bewees Michel Butter in 2017. Toen liep hij voor het eerst mee in de marathon van New York. Hij kon lang mee met de kopgroep, liep zelfs even aan de leiding, en eindigde als zesde. “New York ligt me goed, het is een strijdmarathon”, liet hij weten in aanloop naar de wedstrijd.

Spelen gemist op 7 seconden
Vier jaar geleden miste Butter de Spelen van Rio op 8 seconden. Toen was de limiet 2.11.00 en de Noord-Hollander kwam in de marathon van Amsterdam tot 2.11.08.

Dit weekend bindt Butter in New York de strijd aan met onder anderen de kersverse wereldkampioen Lelisa Desisa. De Ethiopiër won nog geen maand geleden de zware marathon bij de WK in Doha, maar zijn naam prijkt nog altijd op de startlijst voor komende zondag. Desisa is ook titelverdediger in New York.

Reacties