Zeventig vrijwilligers in Haarlem aan de slag tijdens Serve the City-dag

Foto: Present Haarlem

Zaterdag 2 november zijn in totaal zo’n zeventig vrijwilligers op tien verschillende plekken in Haarlem aan de slag gegaan voor stadsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit gebeurde in het kader van de Haarlemse Serve the City-dag.

De vrijwilligers zorgden met hun enthousiasme voor veel vertier en plezier in bijvoorbeeld Velserbroek, waar ze gingen bowlen met een groep bewoners uit een tehuis voor verstandelijk gehandicapte bewoners. In Haarlem bakten ze in de Meerhoeve appeltaarten voor bij de koffie, en bij het inloophuis van het Leger des Heils stapels pannenkoeken voor de bewoners en bezoekers.

Er is ook veel praktisch werk verricht. In de Leidse buurt, het centrum en Haarlem-Noord werden tuinen opgeruimd, opgeknapt en zelfs voor een deel bestraat. In Heemstede en Schalkwijk werden ondertussen woonkamers behangen en geschilderd, en kregen twee kinderkamers een make-over.Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen voor elkaar kunnen betekenen door één dag met en voor elkaar aan de slag te gaan. Iedereen dat ook weleens wil meemaken wordt van harte uitgenodigd mee te doen aan de eerstvolgende Serve the City-dag. Deze wordt georganiseerd in maart 2020. Meer informatie: www.stchaarlem.nl.

In Haarlem en omstreken wordt er twee keer per jaar een vrijwilligersdag van Serve the City georganiseerd in samenwerking Stichting Present Haarlem. Mensen die zich (ook) op een andere dag willen inzetten voor hun medestadsbewoners die dat hard nodig hebben, kunnen zich (individueel of met een groep) gedurende het hele jaar daarvoor opgeven via www.presenthaarlem.nl.

Reacties