Is het moeilijker om af te vallen of krijg je vet op plaatsen waar dat nooit zat? [email protected] weet raad!

Foto: Helene Wiesenhaan

Veel vrouwen boven de 40 hebben meer moeite met afvallen en krijgen hinderlijke rolletjes waar ze dat nooit gehad hebben. Lekker in je vel zitten wordt lastiger. We krijgen een minder strakke huid, we moeten meer doen om op gewicht te blijven. Kleding die niet goed meer wil passen, of minder fraai om delen van je lichaam valt. Je herkent het misschien allemaal.

Tekst Charles Duijff

Anders eten zonder af te zien, bewegen en meer krachttraining is de oplossing volgens [email protected] uit Haarlem-Zuid.

Waarom krachttraining?

Wist je dat vrouwen vanaf 30 jaar 1% spiermassa verliezen? Dat een gezonde spiermassa essentieel is om de hormoonbalans te behouden, blessures te voorkomen, overgangsklachten te verminderen en lang vitaal te blijven? Bij [email protected] vertelde Ineke Zweers mij dit. Krachttraining is veel belangrijker dan intensieve duurtraining naarmate je ouder wordt. Bij een dalende oestrogeenspiegel zijn de gewrichten kwetsbaarder en dit kan tot pijn en blessures leiden. Door sterkere spieren te kweken en de spiermassa op pijl te houden, ontlasten de spieren de gewrichten. Zo kan je heel lang lekker blijven tennissen, hockeyen of hardlopen zonder blessures. Tijdens krachttraining maak je testosteron aan en dit zorgt ook nog eens voor een strakker lichaam en meer zelfvertrouwen.

3 uur krachttraining in 20 minuten?

In de sportschool 2 keer 1,5 uur aan de apparaten is voor de meeste vrouwen niet zo aantrekkelijk. Bij [email protected] geven ze EMS training in groepjes van maximaal 3 mensen. EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Door elektronische pulsen worden de spieren extra geactiveerd terwijl je oefeningen doet. Je traint je hele lichaam in 20 minuten. Het is veilig en zeer efficiĆ«nt. 20 minuten even intensief aan de bak en je hebt 3 uur krachttraining in de zak.

Voeding speelt daarnaast een hele belangrijke rol om het vetpercentage te verlagen en de stofwisseling een boost te geven. [email protected] begeleidt ook mensen bij het afvallen.

Toch nog een rolletje over ondanks training en gezonde voeding?

[email protected] heeft ook een cryo-salon waarmee de laatste rolletjes tot de verleden tijd gaan behoren. Bij de cryolipolyse behandeling, oftewel vetbevriezen, wordt de huid afgekoeld tot 4 graden in een korte tijd. De huid kan hier prima tegen maar de onderhuidse vetcellen niet! De vetcellen breken af en worden op lichaamseigen wijze afgevoerd. De behandeling is pijnloos en veilig.

Voor Haarlemmers geeft [email protected] nu 50% korting op een proefbehandeling en 2 keer gratis proeftraining EMS training cadeau. Wil je dit eens uitproberen? Kijk voor meer informatie op de Site [email protected]

 

 

Reacties