Haarlem zondag 10 november in ban van  KLM Urban Trail

Foto: Wim Meijer Fotografie

Hardlopend genieten van cultuur in monumentale provinciehoofdstad met start in Grote Sint Bavokerk en passages van onder andere de Philharmonie, de Stadsschouwburg, het Stadhuis, hete Archeologisch Museum, het Patronaat en DeDakkas

Voor de tweede keer krijgen sportievelingen op zondag 10 november de mogelijkheid om hardlopend bijzondere gebouwen in Haarlem te verkennen. Tijdens de tweede KLM Urban Trail Haarlem krijgen de deelnemers op een vernieuwd parcours van ongeveer 5 of 10 km veel moois van de Haarlemse binnenstad te zien.

Vertrek 4000 lopers vanuit Sint Bavokerk
De start is dit jaar erg bijzonder en uniek voor een hardloopevenement: de naar verwachting 4.000 hardlopers starten vanuit de Grote of Sint-Bavokerk.Rennen door de concertzaal Philharmonie of in je hardloopshirt een muziekoptreden bijwonen in de Stadsschouwburg van Haarlem. Dat kan normaal natuurlijk niet, maar op zondag 10 november is het allemaal mogelijk. “Naast deze twee gebouwen die hun debuut op het parcours maken, keren onder andere het Stadhuis, de Pathé bioscoop en het Poppodium Patronaat terug.” zegt Vincent van Heijningen, organisator van de KLM Urban Trail Haarlem. “De start is dit jaar in een unieke locatie: in De Grote of Sint-Bavokerk midden op de Grote Markt!” Al eeuwen bepaalt de Grote of Sint-Bavokerk het silhouet van Haarlem. Fier rijst de toren als een uitroepteken boven de stad. Door de grote hoogte van de gevels wordt de Bavo in de volksmond ook wel “Jan-met-de-hoge-schouders” genoemd. De middeleeuwse kerk is gebouwd tussen 1370 en 1520 en ligt midden in het oude centrum aan een van de mooiste pleinen van Nederland, de Grote Markt.

Hieronder de parcourskaart met alle bijzondere locaties die gedurende het hardloopevenement worden aangedaan: De start van de gebeurt in zogenaamde ‘waves’. Dat wil zeggen: telkens een groep van pakweg 800 deelnemers. Hiervoor is gekozen om iedereen de mogelijkheid te bieden om in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te lopen. De eerste wave gaat om 09.30 uur van start, en vervolgens iedere 20 minuten een volgende wave.

Zó was de eerste Haarlemse KLM Urban Trail (aftermovie 2018)

Dertien KLM Urban Trails in verschillende Nederlandse steden
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

Klik HIER meer informatie over de Haarlem KLM Urban Trail

Reacties