Speciale viering Black Friday in Haarlemse binnenstad

Foto: Pixabay

Haarlem viert Black Friday met ‘ballenbakken’ en brassband in binnenstad; grabbelen op platte karren en op Grote Markt.

Net als in Amerika doen consumenten in Nederland mede dankzij de speciale kortingen op de laatste vrijdag van de maand november steeds vaker inkopen voor de feestdagen. Black Friday wordt steeds populairder. Het centrum van Haarlem haakt daar op in door twee ballenbakken van13.00 uur tot 17.00 uur op platte karren door de straten van het centrum van Haarlem te laten rijden. Verder zorgt een brassband voor de muzikale omlijsting en staat er een levensgrote ballenbak op de Grote Markt.

In de ballenbakken mogen consumenten maximaal dertig seconden grabbelen in de hoop een bal met een mooie prijs te vinden. Haarlem Centraal, de koepelorganisatie van straatverenigingen in de binnenstad, gaf dankzij een financiële bijdrage vanuit de BIZ, Chantal Bakhuis van het evenementenbureau Local Concepts opdracht om van Black Friday een speciaal evenement te maken. In de ballenbakken zitten naast kleine ook grote prijzen, zoals twee horloges die beschikbaar zijn gesteld door juwelier Marijke Mul.

Het wordt volgens Centrummanager Falco Bloemendal, mede-initiatiefnemer van het evenement, een voorbode van een aantal extra activiteiten op het gebied van Retail die in 2020 worden georganiseerd. “ Dankzij de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) zijn we financieel in staat extra evenementen in ons centrum te organiseren. Het voornaamste doel is meer bezoekers naar de binnenstad van Haarlem te trekken. Een levendig centrum is super belangrijk voor een stad. De consument wil steeds meer beleving. Aan ons de taak daarvoor te zorgen. “

Reacties