Nieuwe vestiging Hoorbegrip Haarlem, absoluut uniek in de audiobrache

Foto: Charles Duijff

Recent was ik te gast bij audicien Erik Lodewijk, in zijn nieuwe vestiging van Hoorbegrip in de Generaal Cronjéstraat te Haarlem Noord. Hoorbegrip bestaat al langer in Hoofddorp.

Hoe werd Erik audicien en wat maakt Hoorbegrip zo uniek in de audio-branche?

Erik studeerde logopedie, een opleiding waarbij men leert zorg te verlenen als er problemen zijn met taal, stemgebruik (spraak), slikken en zeker ook gehoor. Hij heeft vervolgens zo’n 11 jaar als logopedist gewerkt. Zo deed hij veel praktische ervaring op met alles wat te maken heeft met (problemen van) de menselijke zintuigen, waarvan het gehoor natuurlijk een heel belangrijke is. Na die lange arbeidzame periode als logopedist was het tijd voor een nieuwe uitdaging en zo koos hij voor het audio-vak. Aanvankelijk bij Hoorcentrum Haarlem, een klein bedrijf in de Tempelierstraat, dat inmiddels niet meer bestaat.

Na 5 jaar kwam Erik terecht bij een onderneming in Heemskerk, waar toen al werd gewerkt aan een unieke techniek van gehoor-meten. Daarbij verrijkte hij nog meer zijn kennis van het audiovak en verbeteren van technieken. Verbeteringen die continu doorgaan met steeds meer geavanceerde toepassingen en technieken.

Vervolgens kreeg hij een prachtig aanbod, om bij ‘Beter Horen’ aan de slag te gaan, toen nog op de Rijksstraatweg en inmiddels op het Marsmanplein. Van Haarlem verhuisde Erik naar Amsterdam, waar hij vestigingsleider werd van Beter Horen in de Jan Evertsenstraat.

Na daar enkele jaren met plezier te hebben gewerkt was het tijd om zijn grote wens in vervulling te doen gaan: voor zichzelf beginnen. Naam van de onderneming: ‘Hoorbegrip’Eerst in Hoofddorp, omdat hij inschatte dat Haarlem als vestigingsplaats (toen nog) te duur zou zijn.

De vestiging in Hoofddorp wordt daar al jaren alom gewaardeerd en blijft daar danook bestaan! Inmiddels is dus ook de mogelijkheid bereikt Hoorbegrip in Haarlem te starten. In de Generaal Cronjéstraat, de gezelligste winkelstraat van Haarlem Noord.

Audio betekent letterlijk: ‘Ik hoor’ en Erik probeert met zijn unieke werkwijze een optimale verbetering voor zijn cliënten te bereiken, wanneer hij of zij te maken heeft met gehoorproblemen. Hij werkt met zijn collega’s in Hoofddorp en Haarlem als zelfstandige onderneming. Daarmee aangegeven dat zij nergens aan gebonden zijn.   Wat is het verschil met de grote ondernemingen, die u vaak ziet en hoort tijdens reclame op TV of via andere media?

Erik en zijn collega’s zoeken een geschikt hoortoestel voor u als cliënt uit het uitgebreide assortiment dat door vele fabrikanten nationaal en internationaal wordt aangeboden. Hij zoekt dus het geschikte product, de beste oplossing voor u als cliënt, en hij zoekt niet de geschikte cliënt voor bepaalde producten die hij wil verkopen. Maatwerk voor u dus.

Erik heeft bijvoorbeeld ook kennis van ‘Tinnitus’, de aandoening die een fluit in de oren kan veroorzaken, maar ook tal van andere ongewenste- en soms ondragelijke geluiden. Deze aandoening gaat nooit meer over, dat is het eerlijke verhaal. Maar wel bestaan er inmiddels therapieën, waarbij door middel van oefeningen de hersenen worden -ik noem het maar even gestimuleerd- de bron waar het geluid in de hersenen wordt veroorzaakt af te zwakken.  Erik kan u daar meer over vertellen.

Heeft u gehoorproblemen en wilt u een deskundige uitleg omtrent hetgeen daarbij voor u de beste remedie kan zijn, dan is Hoorbegrip het juiste adres!

Wilt u meer informatie? Klik dan hieronder naar de Website van Hoorbegrip!

Website Hoorbegrip

 

 

Reacties